Róma - Colosseum

Tippek Róma bejárásához, egyedüli utazók számára

Ha Ön szívből romantikus, Róma a legjobb hely. Ez az oka, hogy egyedül is beutazhatja és felfedezheti a várost. A város nagyon barátságos és izgalmas, így egyedül bejárni sem okoz nagy kihívást.

Az egyéni utazás a legtöbb esetben segíthet abban, hogy körülnézzen, felfedezzen és megtekinthesse a látnivalókat, mert senkihez nem kell igazodnia, és az útvonaltervet a hangulatától függően a helyszínen testreszabhatja. Húzza hát elő azt az olasz zsebkönyvet, és készüljön fel az Örökkévaló város és annak minden pompája felfedezésére.

Vándoroljon Rómában egyedül

Mi a legjobb abban, hogy egyedül van Rómában? Nem kell senkivel vitatkoznia az útvonalról. A város hatalmas, amely ösztönzi Önt és elősegíti a mellékutcák feltárását. A jó hír az, hogy a város tömegközlekedése Önnek is elérhető.

Róma - Colosseum
Colosseum, Róma

Szerezzen be egy Roma Pass-ot, amivel egy bizonyos napig ingyenesen használhatja a tömegközlekedést. Így nem fog egy vagyonba kerülni a busz, villamos, trolibusz vagy metró használata. Ez a bérlet ingyenes belépést biztosít számos régészeti lelőhelybe és múzeumba városszerte, ha Ön kulturális rajongó. Ez azt jelenti, hogy amikor ebben a romantikus városban tartózkodik, menjen csak arra, amerre akar. Azt viszont tudja, hogy a legszebb dolgok a legismertebb dolgok is egyben.

Espresso egy személyre, kérem

Róma kávékultúrája kétségkívül elismert. Kellemes időben az útszéli kávézókból élvezhetik a város szépségét az emberek, akik a nap alatt pihennek, frissítő italt fogyasztanak, és a szembejövő arcok tömegét csodálják.

Róma, Olaszország
Róma, Olaszország

Vegye az irányt a legközelebbi kávézóba, és rendeljen egy espresso-t vagy akár doppiót is, ha úgy érzi, hogy dupla lövést szeretne. A helyiek gyakran le sem ülnek ha sietnek, csak beszaladnak az italjukért és már mennek is.

Ha méginkább be szeretne olvadni, akkor hagyja ki a cappuccinot ebéd után, mert az olaszok úgy hiszik, a meleg tej ront az emésztésen. Fogjon inkább egy latte-t, és voila, kész is a finom kávé.

Töltse az éjszakáját biztonságosan és kellemesen

Ha nőként utazik egyedül, akkor a legjobb, ha különös óvatossággal jár, amikor eljön az éjszaka. Valójában nem lesz probléma vacsorázni a Piazza Navonában vagy a Pizza della Republica-ban. Viszont számos olyan hely van a városban, ahol éjszaka egyedül nőként bajba kerülhet.

YouTube video
Videó: Róma | Városnézés 1.rész | Olaszország | Európa Körút 2017

A női egyéni utazóknak inkább egy hiteles taxi ajánlott a szállodába való visszajutáshoz, miután megittak néhány pohár házibort vagy vini della casa-t. Csatlakozhat egy szervezett kocsmatúrához vagy borkóstolóhoz is akár, ami sokkal biztonságosabb módszer az új arcok megismerésére.

Nem számít, hogy hajnalig szeretne bulizni a Testaccio kerületben, vagy az UNESCO által megjelölt világörökségi helyszíneket, például a Kolosszeumot és a Vatikánt szeretné felfedezni. Nem kell társ ahhoz, hogy csodálatos időt töltsön az olasz fővárosban!

München

Látnivalók, amelyeket érdemes megnézni a müncheni kirándulás során

Munchen (a szerzetesek otthona) vagy München izgalmas és változatos látnivalók sokaságát kínálja, amelyek garantáltan minden ízlésnek és preferenciának megfelelnek. Nem számít, hogy szeretsz-e egy járdakávézóban pihenni, hatalmas parkokban sétálni, vagy inkább a tiszteletreméltó paloták és templomok lenyűgöző építészetének látványában gyönyörködnél, München mindenkinek tartogat valamit.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: