Vitorláshajó bérlés Horvátországban felejthetetlen tengeri kalandjához

Kerülje el ezeket a hibákat a vitorlás hajó bérlése során Horvátországban

Most, hogy összegyűjtötte a legénységet és lefoglalt legalább 7 napot az emlékezetes tengeri kalandhoz, a következő lépés a megfelelő hajó megtalálása a közelgő charterhez. A vitorláshajó bérlés Horvátországban első ránézésre nem is olyan nehéz. 

Van azonban néhány hiba, amit el kell kerülnie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a bérlésből, és ezek közé tartoznak a következők:

Nem megbízható charterügynökség kiválasztása

Ha vitorláshajó bérléséről van szó, mindig ajánlott olyan neves és kiváló charterügynökséget választani, amely minden hajóját megfelelően karbantartja. Célszerű továbbá olyat találni, amelyik újabb, lehetőleg legfeljebb 5 éves jachtokat ad bérbe. 

Vitorláshajó bérlés Horvátországban
Horvátország vitorlás kölcsönzéséhez mindig válasszon egy megbízható charter irodát

A horgonylánc hosszának nem ellenőrzése

Ezt a hibát mindenképpen el kell kerülnie, ha Ön a horgonyzás szerelmese. Ügyeljen arra, hogy fokozottan figyeljen a horgony hosszára. A horgonylánc szabványos és minimális hossza a legtöbb bareboat horvátországi charterhajónál 50 méter. Ez azonban általában egy kötél és egy lánc kombinációja, ami nem biztos, hogy túl biztonságos megoldás. 

YouTube video
Horvátországi horvátországi hajó nélküli vitorlás vakáció – a kikötőhelyek (Split, Adriai-tenger, Hvar, Vis, Brac, Solta, Krka)

Az általános szabály itt az, hogy ha hosszabb a lánc, a horgony is jobban tart, ami azt jelenti, hogy Ön is nyugodtabban fog aludni. 

Ha a jacht 55 láb vagy annál hosszabb, szintén ajánlott a szabványosnál hosszabb, legalább 10 mm vastagságú láncot használni. Vegye figyelembe, hogy a horgonyláncokat 10 mm-enként meg kell jelölni. 

Gondoskodjon róla, hogy ezt először a foglalási ügynökkel ellenőriztesse a vitorláshajó bérlés során Horvátországban. Ha nem, akkor megkérheti a választott hajóbérlő céget is, hogy ezt még érkezés előtt tegye meg.

Vadonatúj hajó bérlése 

Talán érdemes újra átgondolni, ha úgy gondolja, hogy egy újonnan gyártott hajó bérlése, amely még nem érkezett meg az Ön által preferált charterbázisra, bölcs döntés. Horvátországban ugyanis gyakori, hogy ezek a hajók nem tavasszal, hanem június vagy július hónapban érkeznek. A legbiztonságosabb és legjobb választás, ha olyan jachtot választ, amelynek már legalább egy év bérleti ideje van a háta mögött. 

A vitorlás kabinok számának ismerete nélkül 

A legtöbb kabinban legfeljebb két személyt tudnak elhelyezni. Ezek általában kétágyas kabinok, egyes hajókon pedig emeletes ággyal felszerelt kabinok. 

Ha hajóparancsnokot és szakácsot vagy hostesseket tervez felvenni, gondoskodjon arról, hogy a legénységnek is legyen külön kabinja. A szűkös hely miatt nem tanácsos a szalonban aludni. Az egyetlen kivétel a fiatalabb utazók csoportja, akiknek egyáltalán nincs szükségük a kényelem semmilyen formájára. 

Ezek mellett azt is meg kell határoznia, hogy hány WC van a fedélzeten. Ismétlem, nem ajánlott, hogy egy WC-n háromnál több ember osztozzon. 

Győződjön meg róla, hogy nem követi el ezeket a hibákat, amikor lefoglalja a vitorláshajó bérlését Horvátországban, hogy elkerülje a problémákat az útja során. 

Zagreb

Kerülje el ezeket a hibákat a vitorlás hajó bérlése során Horvátországban

Zágráb szép városa egyre népszerűbb úti cél a lelkes utazók körében, aminek számos jó oka van.

Horvátország fő- és fővárosa izgalmas látnivalókkal és látnivalókkal várja a látogatókat, a csodálatos középkori óvárosától kezdve a gyönyörű osztrák-magyar épületek sokaságáig, amelyek mindenfelé szétszórva találhatók.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: