Tapasztalja meg a Cres sziget legjobbjait

A Cres-sziget egy érintetlen gyöngyszem Horvátország összes szigete közül, mint például Hvar, Krk, Rab, Vir stb. Lehet, hogy a legnagyobb szigetek közé tartozik, de továbbra is az egyik legkevésbé látogatott, zord pusztájával pedig 3000 ember és 80 ritka griff keselyű tenyészpár otthona.

Tramuntana, a sziget északi fele, sűrű tölgy-, gesztenye-, gyertyán- és jávorerdőkkel van teli. Ez a védett griff keselyűk fő cirkáló terepe. A sziget keleti partján, Beliben található látogatóközpontban saját szemével láthatja az óriási madarakat. A sziget nyugati partján találhatók a tengerparti nagyobb települések.

Ha azt tervezi, hogy ellátogat a Cres-szigetre, számos élmény van, amit nem szabad …

Szeressen Bele a Rab-Szigetbe

A Rab-Sziget az észak-horvát tengerpart közvetlen közelében található a Pag, Cres és Krk szigetek közelében. Nagyon érdekes történelmi háttérrel büszkélkedik, és manapság Boldog Szigetnek hívják. 

Rabot, vagy eredetileg akkoriban Arbát eredetileg Kr. E. 360-ban említették a görög források. Jelenleg a sziget és teljes 22 kilométeres hossza a nyári hónapokban nyüzsög a turistáktól.

A sziget a kontúrját alkotó négy templomtornyáról, a katedrálisról, a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom harangtornyáról, a Szent Jusztinus harangtoronyról, a Szent János evangélista harangtornyáról, és a Szent András apostol haranglábátról ismeretes.

A Rab-szigeten számos látnivaló található, de néhány olyan hely, amelyet nem szabad kihagynia:…

Fedezze fel a Vir-sziget szépségét

A Vir-sziget a Zadari-szigetcsoport 300 szigetének egyike, a horvát Adria 1186 szigete közül.

Vir-sziget röviden

A sziget a Vir-tengerben fekszik, Dalmácia északnyugati régiójában. Ez a horvát szigetek közül a 20. legnagyobb, és a 8. helyet foglalja el a zadari szigetcsoportban. 10,12 kilométer hosszan nyúlik, a területe 22,38 km, legszélesebb része pedig 4,25 km.…