Egyedülálló látnivalók és nevezetességek Zágrábban

Zágráb szép városa egyre népszerűbb úti cél a lelkes utazók körében, aminek számos jó oka van. 

Horvátország fő- és fővárosa izgalmas látnivalókkal és látnivalókkal várja a látogatókat, a csodálatos középkori óvárosától kezdve a gyönyörű osztrák-magyar épületek sokaságáig, amelyek mindenfelé szétszórva találhatók. 

A helynek erős kávézókultúrája is van. A napi koffeinadagért megragadhat egy csészével, és a teraszon ülve nézheti, ahogy az emberek jönnek-mennek a saját dolgaikkal. Nem számít, hogy a természet és a történelem, vagy inkább a kultúra és a művészet érdekli-e, mert ez a város minden látogatónak, fiatalnak és idősebbnek egyaránt megfelel. 

Ha valaha is Horvátország északnyugati fővárosának utcáit járja, …

Legyen lenyűgözve a horvátországi Pelješac vad szépségétől

Ha Dubrovnikot túl hektikusnak találja az ízlésének, mindössze egy órányi autóútra van szüksége a tengerparton felfelé, hogy csodálatos nyaralást élvezhessen a zord félszigeten, amelyet a legtöbb turista még mindig nem fedezett fel. Az ország szeretett városához, Pelješachoz való közelsége ellenére Horvátország nem vonzza a nagy tömegeket. Ez azt jelenti, hogy az érintetlen borvidéket, a bájos régi falvakat, a laza éttermeket és a kavicsos strandokat egy kicsit tovább élvezheti, mint amire más városokban számíthat.…

Kerülje el ezeket a hibákat a vitorlás hajó bérlése során Horvátországban

Most, hogy összegyűjtötte a legénységet és lefoglalt legalább 7 napot az emlékezetes tengeri kalandhoz, a következő lépés a megfelelő hajó megtalálása a közelgő charterhez. A vitorláshajó bérlés Horvátországban első ránézésre nem is olyan nehéz. 

Van azonban néhány hiba, amit el kell kerülnie, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a bérlésből, és ezek közé tartoznak a következők:…

Tapasztalja meg a Cres sziget legjobbjait

A Cres-sziget egy érintetlen gyöngyszem Horvátország összes szigete közül, mint például Hvar, Krk, Rab, Vir stb. Lehet, hogy a legnagyobb szigetek közé tartozik, de továbbra is az egyik legkevésbé látogatott, zord pusztájával pedig 3000 ember és 80 ritka griff keselyű tenyészpár otthona.

Tramuntana, a sziget északi fele, sűrű tölgy-, gesztenye-, gyertyán- és jávorerdőkkel van teli. Ez a védett griff keselyűk fő cirkáló terepe. A sziget keleti partján, Beliben található látogatóközpontban saját szemével láthatja az óriási madarakat. A sziget nyugati partján találhatók a tengerparti nagyobb települések.

Ha azt tervezi, hogy ellátogat a Cres-szigetre, számos élmény van, amit nem szabad …

Szeressen Bele a Rab-Szigetbe

A Rab-Sziget az észak-horvát tengerpart közvetlen közelében található a Pag, Cres és Krk szigetek közelében. Nagyon érdekes történelmi háttérrel büszkélkedik, és manapság Boldog Szigetnek hívják. 

Rabot, vagy eredetileg akkoriban Arbát eredetileg Kr. E. 360-ban említették a görög források. Jelenleg a sziget és teljes 22 kilométeres hossza a nyári hónapokban nyüzsög a turistáktól.

A sziget a kontúrját alkotó négy templomtornyáról, a katedrálisról, a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom harangtornyáról, a Szent Jusztinus harangtoronyról, a Szent János evangélista harangtornyáról, és a Szent András apostol haranglábátról ismeretes.

A Rab-szigeten számos látnivaló található, de néhány olyan hely, amelyet nem szabad kihagynia:…

Fedezze fel a Vir-sziget szépségét

A Vir-sziget a Zadari-szigetcsoport 300 szigetének egyike, a horvát Adria 1186 szigete közül.

Vir-sziget röviden

A sziget a Vir-tengerben fekszik, Dalmácia északnyugati régiójában. Ez a horvát szigetek közül a 20. legnagyobb, és a 8. helyet foglalja el a zadari szigetcsoportban. 10,12 kilométer hosszan nyúlik, a területe 22,38 km, legszélesebb része pedig 4,25 km.…