Zagreb

Egyedülálló látnivalók és nevezetességek Zágrábban

Zágráb szép városa egyre népszerűbb úti cél a lelkes utazók körében, aminek számos jó oka van. 

Horvátország fő- és fővárosa izgalmas látnivalókkal és látnivalókkal várja a látogatókat, a csodálatos középkori óvárosától kezdve a gyönyörű osztrák-magyar épületek sokaságáig, amelyek mindenfelé szétszórva találhatók. 

A helynek erős kávézókultúrája is van. A napi koffeinadagért megragadhat egy csészével, és a teraszon ülve nézheti, ahogy az emberek jönnek-mennek a saját dolgaikkal. Nem számít, hogy a természet és a történelem, vagy inkább a kultúra és a művészet érdekli-e, mert ez a város minden látogatónak, fiatalnak és idősebbnek egyaránt megfelel. 

Ha valaha is Horvátország északnyugati fővárosának utcáit járja, az alábbi helyeket mindenképpen érdemes felkeresnie:

Mirogoj temető

A Mirogoj temető az ország legfontosabb temetője, mivel ez szolgál Horvátország számos népszerű egykori polgárának végső nyughelyéül. Itt művészek, írók, zenészek és politikusok nyugszanak a különböző vallási hovatartozású emberek mellett. A hely tele van lenyűgöző emlékművekkel, státuszokkal és sírkövekkel. 

Mirogoj temető, Zágráb
Mirogoj temető, Zágráb

Maga a temető olyan gyönyörű hely, hogy biztosan élvezni fogja a békés sétálgatást. A Mirogoj temető főbejáratának kialakítása mögött Hermann Bollle építész áll. Ez a boltívekből, árkádokból és kupolából álló grandiózus építészet jelzi, hogy egy méltóságteljes és pompás helyre lépünk be. 

A megromlott kapcsolatok múzeuma

Hová mennek a megtört szívek? Néhányan valószínűleg a Megtört Kapcsolatok Múzeumába kerülnek. Már a nevéből is könnyen kitalálható, hogy ez egy egyedülálló, a szakításoknak szentelt zágrábi múzeum, így ez egy furcsa és szórakoztató hely, amit érdemes meglátogatni. A Felsővárosban található múzeum gyűjteménye olyan, mintha véletlenszerű dolgok keveréke lenne. 

A megromlott kapcsolatok múzeuma
A Megszakadt Kapcsolatok Múzeuma egy egyedülálló múzeum Zágrábban, amelyet a szakításoknak szenteltek

Ezek a tárgyak alapvetően egy gyötrelmes szakítás utáni szerelmi bánat adományai. A kiállítótáblák elmagyarázzák az egyes tárgyak jelentőségét, és azt, hogy azok hogyan határozzák meg vagy szimbolizálják a megszakadt kapcsolatot. A múzeum gyűjteménye a szomorútól és a tragikustól a meghatóig, sőt a humorosig terjed. 

A Megromlott kapcsolatok múzeuma kissé bizarrnak tűnhet, de ez a múzeum határozottan nem olyan, mint bármelyik múzeum, amelyet korábban meglátogattál. 

Szent Márk templom 

A Szent Márk-templom uralja a hasonló nevet viselő teret, amely a Felsőváros szívében fekszik. A város egyik leghíresebb látnivalójának is tartják. 

A Szent Márk téren sorakozó különböző fontos kormányzati épületek ellenére a templom az első dolog, ami a látogatók figyelmét magára vonzza, köszönhetően a jellegzetes tetőnek, amely olyan csodálatos látványt nyújt.

https://www.youtube.com/watch?v=0CuhgYPrQow
Mit kell látni Zágrábban, Horvátországban! (Szent Márk templom, Grič alagút és sikló)

A Horvátország és Zágráb (https://www.kam.si/zagreb/) címerét büszkén bemutató kockás csempék kivételesen kiemelkednek a fölötte lévő kék égbolt és az alatta lévő vakítóan fehér épület közül. 

A Szent Márk-templom története egészen a 13th. századig nyúlik vissza, és a gótikus és román stílusú építészetével lenyűgöző látványt nyújt. A templom déli portálja gótikus kialakítású, tetején számos pompás illatplasztikával, amelyek lenyűgöző kézműves munkát mutatnak. 

A templom gyönyörű külseje mellett, amely kétségtelenül a legfőbb fénypontja, a templombelső is hasonlóan szép, a falakat borító számos ragyogó freskóval. A városban tett látogatása sosem lesz teljes, ha nem tölt egy kis időt a Szent Márk-templom felfedezésével. 

Tkalciceva utca

A Tkalciceva utca pezseg az élettől, mivel ez az a hely, ahová a turisták és a helyiek egyaránt járnak, hogy jól érezzék magukat, így ez az egyik kihagyhatatlan látnivaló a városban. A horvát történészről elnevezett, kanyargós és hosszú utca vonzó kis erkélyekkel és házakkal van szegélyezve, így a legjobb hely egy romantikus és kellemes, nyugodt sétára. 

Az utcán rengeteg szórakozási és látnivaló várja a látogatókat a klubok, éttermek, kávézók és bárok választékával. Itt megkóstolhatja a környék legjobb helyi konyháját, mielőtt a közeli bárok valamelyikében szórakozna. Számos élőzenés szórakozóhely is található. A város egyik legjobb éjszakai életének otthont adó Tkalciceva utcában könnyen belátható, hogy a Tkalciceva utca mindenki számára tartogat valamit.

Zágrábi katedrális 

Az 1217-ben alapított zágrábi székesegyház tagadhatatlanul számos visszaesést és változást élt át viharos és hosszú történelme során. Lehet, hogy a mongolok röviddel a befejezése után lerombolták, és lehet, hogy egy földrengés következtében súlyos károkat szenvedett, de a katedrális a mai napig áll, mint egy grandiózus, félelmetes építészeti megoldásokkal rendelkező épület. A neogótikus stílusú katedrális homlokzata szikrázik a napfényben, és ikertornyai uralják a város látképét. 

Amikor az oszmánok megszállták az országot, a székesegyház megfigyelőtoronyként szolgált, és egyes pontokon még ma is erődített falak veszik körül. Kétségtelenül a város egyik legpompásabb épülete, a katedrális belseje ugyanolyan pompás, a falakat festmények és szobrok díszítik. 

Boldog Aloysius Stepinac szarkofágja a főoltár közelében található, ami miatt ez egy nagyon szent hely, amelyet Mária mennybemenetelének szenteltek. A városba tett kirándulása során biztosan találkozik majd ezzel a székesegyházzal, mivel a főtér közelében található. 

Zrinjevac

Zrinjevac a Zágráb (https://ganzeweltreisen.de/einzigartige-sehenswuerdigkeiten-und-attraktionen-in-zagreb/) szívében található Nikola Subic Zrinski tér népszerű neve. Ez egy csodálatos terület, ahol el lehet veszni a bolyongásban, amely lenyűgöző épületeinek, buja fákkal szegélyezett sétányainak és gyönyörű műemlékeinek köszönhetően a helyieket és a turistákat egyaránt vonzza. 

A térként és parkként egyszerre működő, szoborszerűen kialakított táj ideális hely, ha csak pihenni szeretne a természet közepén. Megcsodálhatja a népszerű emberek mellszobrait és a szép szökőkutakat is. Zrinjevacot számos fontos épület szegélyezi, köztük az ország legfelsőbb bírósága és a város csodálatos régészeti múzeuma. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: