Bled, Szlovénia

Bled látnivalói, amelyek egyszerűen lenyűgözőek

Nem lepődnénk meg, ha azt mondaná, hogy már látott képeket a bledi tóról, és a tó, valamint a festői hegy és kis szigeti templom jelenléte lenyűgözte Önt.

Bled városa messze földön ismert festői látványosságairól és a turisták számára elérhető szabadidős tevékenységek hosszú listájáról, beleértve a búvárkodást, a túrázást, a lovaglást, a síelést és még sok minden mást is. És hogy a hely meglátogatása még jobb legyen, az odajutás is könnyű, köszönhetően a különféle közlekedési formáknak, amelyek mind költségvetés-barátak, függetlenül attól, hogy az év melyik időszakában veszi őket igénybe.

YouTube video
Videó: Bledi-tó – Bled, Szlovénia

Ha valaha is úgy gondolja, hogy el szeretne látogatni erre a varázslatos helyre, ne hagyja ki a következő látnivalókat, amelyek még inkább lenyűgözővé teszik egész bledi élményét.

Bledi kastély

A kastélyok jelenléte és látványa romantikát és szeretetet sugároz. Bár néhány kastély sötét titkokat rejteget, egyetlen utazás sem lehet teljes a helyi kastélyok meglátogatása nélkül.

Bledi kastély
Bledi kastély

A bledi kastély messze a város legnevezetesebb látványossága, amely miatt a turisták környékre özönlenek. Viszont biztosan nem bánja majd a tömeget, ha egyszer meglátja a kastély lenyűgöző szépségét és megismeri gazdag történelmét.

Különféle túrák vannak a kastélyokhoz, különböző hosszúsággal. Ahhoz azonban, hogy a kastély teljes pompáját lássa, érdemes felszabadítania a nap felét. Vagy még jobb lehet, ha éjszaka, egy másik megvilágításban látja a helyet.

Bledi-tó

Úgy fogja érezni, hogy a Bledi-tó egyenesen egy meséből szárazik. A legjobb az egészben az, hogy csak egy rövid sétára van a város szívétől. Várak és hegyek veszik körül a tavat, és egy lenyűgöző templom ácsorog a sziget közepén.

Bledi-tó
Bledi-tó

Vannak bérelhető hajók és kajakok, amelyek nagyszerű élményt nyújtanak azoknak a kalandos látogatóknak, akik felejthetetlenebb perspektívából szeretnének ránézni a látnivalókra.

Vintgar-szurdok

Semmi sem győzi le Bledet, ha a természetes szépség, a történelem és a kultúra lenyűgöző kombinációjára vágyik, és ennek egyik bizonyítéka Vintgar-szurdok.

A Vintgar-szurdokot a környező sziklából faragta a víz eróziója a Radovna folyó jóvoltából.

YouTube video
Videó: Vintgar-szurdok, Szlovénia

Minden bizonnyal nagyon élvezne itt eltölteni egy reggelt vagy délelőttöt az Anya Természet minden, fennséges jelenségével körülvéve.

A folyó csillogó kék vizű, és ha eljön a tavaszi szezon, élénk vadvirágok díszítik a partokat, amelyek csodálatos helyszínt jelentenek a piknikezésre egy különleges személlyel, vagy egy nagyszerű helyszínt nyújthat egy kellemes, délutáni olvasgatáshoz, miközben helyi borokat kortyolgat.

Mária Mennybemenetele templom

A Mária Mennybemenetele templom a Bledi-tó közepén található szigeten ülő templom. A 15. században épült, és a mai napig úgy néz ki, mint újkorában.

A templom pompája az ország minden tájáról vonzza azokat a fiatal párokat, akik figyelemre méltó és kivételes körülmények között akarnak megházasodni.

Ez a templom 99 lépcsővel rendelkezik, és lenyűgöző barokk stílusú építészettel büszkélkedhet. Rendelkezésre állnak saját vezetésű és vezetett túrák is a templomhoz, és ott is maradhat, hogy nézze a gyönyörűen lenyugvó napot.

Straža sípálya

Annak ellenére, hogy a Straža síparadicsom nem versenyezhet a svájci, franciaországi és olasz Alpokban található hatalmas hegyi társaival, ez a hely egy téli kiruccanáshoz tökéletes, különösen azok számára, akik még nem rendelkeznek kifinomult síelési készségekkel.

Az üdülőhelyek hegye több ezer lábnyira fekszik a kilátást nyújtó város felett. Bár az európai szabványok szerint nem olyan magas, ez mégis csodálatos tájat, finom havat, és szuper sípályákat kínál.

A kezdők igénybe vehetik a különböző oktatási programokat. A páholyban számos bár és étterem kínál frissítő italokat és pazar ételeket.

A jegyek ára megfizethető. A szánkózás szintén nagyon népszerű.

Pokljuka fennsík

Lehet, hogy a nevet nehéz kimondani, de ez a látnivaló Bled városában azon természeti látványosságok közé tartozik, amely biztos dobogós helyet ér majd el a látványa miatt.

A téli szezonban a Pokljuka-fennsík a legjobb hely a különböző téli sportok számára, valamint egy biatlon is megrendezésre kerül, amely vonzza a résztvevőket a világ minden tájáról.

Ha nem nagy rajongója a megerőltető tevékenységeknek, ne aggódjon, mert a fennsík szépsége több mint elég ahhoz, hogy a szeme és az elméje elfoglalt legyen.

Mivel a téli időjárás nem mindig vendégszerető a környéken, menedéket találhatunk egy hangulatos kávézóban, ahol az ember elkortyolgathatja a kávéját, rágcsálhat valami finom, meleg ételt, vagy élvezheti a környék helyi italait.

Triglav Nemzeti Park

A bledi Triglav Nemzeti Park az ország legmagasabb csúcsának ad otthont, és ez a legfontosabb vonzereje a természet és a túrázás szerelmeseinek és azoknak az embereknek, akik csak távol akarnak lenni a városi légkörtől és a tömegtől.

Ez a park a Julian-Alpokban fekszik, és jól kijelölt túraútvonalakkal, hihetetlen kilátással és ékszereket, termékeket és egyéb tárgyakat árusító helyi árusokkal büszkélkedhet.

A természetkedvelő turisták gyakran inkább maguk járják be a parkot, de rendelkezésre állnak különböző túrák is azok számára, akik meg akarják ismerni a hely történetét.

A parkba gyalog, autóval vagy kerékpárral lehet bejutni. Míg ott van, ragadja meg a lehetőséget, hogy ellátogasson a Savica vízeséshez is.

Szlovén konyha

A bledi látnivalók bőségesek, és ha ezeket sikerült végigjárnia, mindenképp kóstoljon bele az egyedülálló, szívélyes és zamatos szlovén konyhába. Néhány helyi kedvenc, amelyet érdemes kipróbálnia, többek között a leveles péksütemények bármelyike, a hússal töltött gombócok és számos helyi bor.

Bled ezen látnivalói közül melyiket szeretné felkeresni először?

Hotel Thermana Laško

Élvezze a luxusszállást a Hotel Thermana Laško szállodában

Hotel Thermana Laško egy kényelmes, kifinomult és modern szálloda, amely ígéri, hogy megfelel minden elvárásának, és még annál is többet. A 2021-ben épült szálloda a puszta luxus legújabb adalékait képviseli a festői Savinja folyó partján fekvő legújabb komplexumban.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: