Rimini, Olaszország

Látogasson el Riminibe, és fedezze fel ezeket a turisztikai látványosságokat

Rimini meglátogatása mellett lehetősége nyílik felfedezni Olaszország leghíresebb tengerparti üdülőhelyeit is. Rimini otthont ad Európa egyik legnagyobb tengerparti üdülőhelyének.

Riminiről

Rimini városa Olaszország keleti oldalán fekszik, az Adriai-tenger felé nézve. Rimini széles körben ismert a turisták körében, és úgy tekintenek rá, mint Olaszország tengerparti éjszakai életének és idegenforgalmának fővárosa. A finom homokos tengerpartnak köszönhetően turisták ezrei érkeznek minden nap.

Rimini, Olaszország
Rimini, Olaszország

A tengerparton kívül még rengeteg látnivaló van Riminiben. Függetlenül attól, hogy gyors kirándulást szeretne, vagy hosszabb ideig pihenne, a lehető leghamarabb érdemes a nyaralást lefoglalnia a következő okok miatt:

Rimini strandok

Mint ahogy korábban említettük, Rimini főleg a strandokról ismert, szóval semmiképp se hagyja ki a fürdőzés lehetőségét.. Látogasson el a Lungomare Augusto és a Marina Centro területére, ahol megtalálhatja a lenyűgöző strandokat, valamint az éjszakai élet szívét.

Rimini strandok
Rimini gyönyörű strandokkal rendelkezik

Rimini tengerpartjai rendkívül hosszan elfekszenek, és rengeteg programot találhatunk rajtuk egészen a kicsiktől kezdve a nagyobbak számára is. Szörfözhetünk, napozhatunk, vagy pihenhetünk miközben csodáljuk a csillogó kék vizet.

Rimini művészete és kultúrája

A strandok és az éjszakai élet mellett Rimini kultúrája és művészete is említésre méltó. Minden nyáron egy Sagra Musicale Malatestiana nevű művészeti fesztivál kerül megrendezésre, amely a világhírű művészek nagyszabású előadásait foglalja magában zenével, tánccal, színházzal és képi művészetekkel együtt.

Videó: A legjobb programok Rimini városában, Olaszországban – Fedezze fel Rimini óvárosát.

A Cineteca és a Városi Múzeum a két legfontosabb hely, amelyet érdemes megnézni, hogy bepillantást kapjunk az olyan olasz művekbe és filmekbe, amelyekben Rimini és a város egyik népszerű fia, a film rendezője, Federico Fellini szerepel.

Piazza Cavour 

Ha szeretné, hogy közeli és személyes kapcsolatban álljon a mindennapi élettel és a helyiekkel Riminiben töltött ideje alatt, a Piazza Cavour kiváló hely erre. Ez a főtér az, ahol a legfontosabb dolgok zajlanak, mint például a marketing és az állami feladatok. A tér fő látványossága IV. Pál pápa szobra és a Pigna szökőkút, amely évszázadok óta áll.

Számos történelmi, jelentős épület is megtalálható a környéken, amelyet érdemes megtekinteni, például a városháza, a Castel Sismondo, a Teatro Amintore Galli és a Palazzo dell’Arengo.

Róma - Colosseum

Olvasson el egy másik cikket az olasz fővárosról Rómáról a cikkben „Tippek Róma bejárásához, egyedüli utazók számára„.

Rimini éjszakai élet

Az egész országban a legszebb a Viale Vespucci és a Lungomare Augusto éttermekkel, éjszakai klubokkal, játéktermekkel és bárokkal várják egész éjszaka az arra járókat. Ha Ön is ellátogat Riminibe, mindenképp érdemes  az éjszakai életbe belekóstolnia.

Római Rimini

Gyönyörködjön Riminiben a római borpdalom által hagyott nyomokban, amelyek évszázadokkal ezelőtti időkből származnak. A római Rimini fő városkapuja Arco d’Augusto néven ismert, és időszámításunk előtt 27-ben épült. Előszeretettel látogatják a turisták. Más római maradványok is vannak, mint például egy római amfiteátrum és a Ponte di Tiberio, ami egy 62 méter hosszú híd.

Látogasson el hamarosan Riminibe, és nézze meg magának az összes csodálatos látnivalót!

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: