Salzburg

Szeressen bele Salzburg zenei városába

Mozart kétségtelenül Salzburg legnépszerűbb fia, aki a városban született és nevelkedett, és örökre része marad az örökségnek. 

Mozart 1756-ban született a Getreidegasse 9-ben, és ma a rajongói, sőt a nem rajongói is csak azért özönlenek ide, hogy egy fotót készítsenek az épület élénk sárgára festett homlokzata előtt, ahol ma már állandó kiállítás látható a pályafutásáról és életéről.

Wolfgang Amadeus Mozart
Wolfgang Amadeus Mozart Salzburgban született

Ha végzett a fényképezéssel, mindenképpen kényeztesse magát egy-két falat Mozartkugel csokoládéval, amelynek kék és ezüst csomagolása az Original Salzburger Mozartkugel védjegyeként szolgál. Ez az igazi, ellentétben az arany és piros csomagolású szuvenír Mozartkugellel, amelyet Ausztria más területein találhat. A Mozartkugel, a zöld marcipánból készült, étcsokoládéval és nugáttal rétegezett ízletes kombináció, amelyet a Furst on Brodgasse-ban lehet megvásárolni, szintén nagy büszkeségnek számít.

1890-ben Paul Furst cukrászmester találta ki ezt a finomságot, és a város zeneszerzőjéről nevezte el, aki akkoriban még nem volt annyira népszerű. Ezt a finomságot a mai napig kézzel, az eredeti recept alapján készítik. Még az íze is sokkal jobb, mint a tömeggyártásban készülteknek. 

Fedezze fel a Csendes éj dal eredetét

A tél Salzburg (Autriche) városában nem csak a karácsonyhoz és az adventhez kapcsolódóan a legromantikusabb helyek közé tartozik. Ha még nem tudnád, a városból származik a népszerű Csendes éj című dal is. A karácsonyi énekek közül a legnépszerűbbnek tartott város a hét helyszínnel, amely a dalhoz kötődik, kulcsfontosságú a dal keletkezésében.

YouTube video
Silent Night Holy Night élőben a salzburgi katedrálisban 2015

A Csendes éj dalszövegének szerzője, Joseph Mohr a városban született, és a Steingasse 31. szám alatt lakott. A várostól mintegy félórányira, a tágabb SalzburgerLandban található Arnsdorf faluba is beugorhatunk. Itt komponálta először a Csendes éjt Franz Xaver, egy tanító, mielőtt a közeli Oberndorf faluba költözött, ahol a Csendes éji kápolna található. 

Mint láthatod, Salzburgban rengeteg izgalmas dolog vár rád, akár szereted a zenét, akár nem. Mindenképpen tiszteld meg a legendákat, amint megérkezel a városba, és indulj zenei utazásokra. És ha végeztél a zenei túrával, akkor kezdheted el felfedezni a művészet, az építészet, a trendi negyedek és a régi sikátorok mögött rejlő történeteket, amelyek még több okot adnak arra, hogy meglátogasd a várost. 

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: