Svájci falu

Lenyűgöző svájci falvak, amelyeket látnia kell, hogy elhiggye

Most jobban, mint valaha, mindenki megérdemli, hogy meglátogasson egy álomszerű úti célt, ahol boldogan elveszítheti önmagát. És ha vágyakozó úti célokról van szó, semmi sem üti meg Svájcot és annak festői falvait és városait. 

Az alábbiakban csak néhányat mutatunk be a legvarázslatosabb svájci falvak közül, amelyeket mindenképpen meg kell látogatnia és látnia kell, hogy elhiggye:

Adelboden

Adelboden a Berni-Alpokban fekszik, és az ország egyik legnépszerűbb alpesi faluja. A téli hónapokban híres síterep, Adelboden a minden év januárjában megrendezett FIS sí-világbajnokság miatt híres, lenyűgöző, 53 mérföldes síterepével, amely tökéletes síelésre, szánkózásra és snowboardozásra. 

Adelboden, Svájcot
Adelboden olyan hely, ahol a lakosság főként mezőgazdaságból és turizmusból él

A nyári hónapokban a falu többféle tevékenységet is kínál a látogatóknak, többek között hegyi kerékpározást, túrázást és Trotti kerékpározást a burkolt hegyi ösvényeken. A falut körülvevő alpesi terület kiterjedt túraútvonal-hálózattal rendelkezik minden korosztály és képesség számára, beleértve a családok és gyermekek számára készült híres Vogellisi-ösvényt, valamint a túrát, amely a fenséges Engstligenalp-vízesés tetejére vezet.

Miután egy napot a friss és frissítő hegyi levegőben töltöttek, a látogatók a falu bájos főutcáján, a Dorfban található számos kávézó vagy étterem teraszán is elidőzhetnek. Ha már ott van, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy finom gyümölcstortát vagy egy aperót, majd ezt követően egy hagyományos alpesi vacsorát, raclette-et vagy sajtfondüt fogyasszon. 

Adelbodenbe eljutni nagyon egyszerű, mivel a svájci főváros, Bern mindössze 90 perc busz- és vonatútra van. 

Champex-Lac

A lenyűgöző Val D’Arpette völgyében fekvő aprócska Champex-Lac mindössze 500 állandó lakossal rendelkezik, de jelenleg népszerű a látogatók körében, akik nyáron egy kellemes túrát, télen fantasztikus síelést és egész évben a festői kilátást élvezik. 

A tökéletes időpont, amikor ezt a svájci falut meglátogathatja, attól függ, milyen tevékenységeket tervez. Télen Champex-Lac egy csodálatos síterepsé alakul át, ahol sífutni és lesiklani is lehet, valamint korcsolyázni a tó vizének gyönyörű, tükröződő jegén.

Champex-Lac, Svájcot
Lac Champex a svájci Champex falu fő attrakciója

Az ősz és a tavasz itt a legcsendesebb időszakok, bár az évszakok közötti átmenetet kissé nehéz megjósolni, ezért mindig érdemes nyitottnak maradni az időjárásnak megfelelő tevékenységekre. 

A nyári szezon beköszöntével Champex-Lac fenomenális túracélponttá válik, és a világ egyik legnagyobb túrájaként emlegetett, 105 mérföldes, a hegyet megkerülő túra, a Tour do Mont Blanc legkritikusabb szakaszai közé tartozik. 

A falu kiváló éttermek izgalmas választékával is rendelkezik, mint például az elismert La Table du Glacier étterem, ahol a hegyek lenyűgöző kilátásában sütkérezhet, miközben a finom helyi specialitásokat élvezheti. 

Gimmelwald

Gimmelwald egy olyan falu a Lauterbrunnen-völgyben, amelyet általában összetévesztenek a frekventált Grindelwald városával, és amely megérdemli, hogy a lista élére kerüljön, ha olyan úti célokat keres, amelyek a kitaposott ösvényen kívül esnek.

Ez egy hegyvidéki gyöngyszem, amely pontosan olyan, mint amilyennek az ember elképzeli, amikor a gyönyörű svájci falvakról beszél: távoli, forgalomtól mentes és halálosan gyönyörű. Gimmelwald egy sziklafalra épült kis falucska, amely tökéletesen alkalmas elidőzésre, egynapos túrákra vagy egyszerűen csak beszélgetésre a helyiekkel. Az egész napodat azzal töltheted, hogy órákig üldögélsz itt, és csak a környező fenséges csúcsokat, réteket és zöld völgyeket nézed. 

YouTube video
Gimmelwald – egy paradicsomi falu a svájci Alpok szívében

Interlakentől vonattal vagy autóval mindössze fél órányira délre található, ezért a legtöbb látogató Gimmeldwaldba túrázni érkezik. Számos kihívást jelentő ösvényt talál itt csodálatos tájakkal és hihetetlen kilátással, beleértve a közeli Jungfrau hegyet is. 

Ha még több izgalomra vágyik, felszállhat a gondolára, amely a terület fölé magasodó Schilthorn 10 000 láb magas csúcsára visz fel. Gimmelwaldból szálljon fel az LSMS vagy Luftseilbahn Stechelberg-Mürren-Schilthorn függővasútra, és csatlakozzon Murrenben, mielőtt felszáll a felvonóra, amely a csúcsra visz. 

Ha felért a csúcsra, maradjon ott egy ideig, és ebédeljen vagy kortyoljon egy csésze kávét a Piz Gloria festői és szórakoztató forgó étteremben. 

Interlaken

Interlaken egy kisváros, amely az Aare folyó melletti keskeny földnyelvre épült. Nevéből adódóan két festői szépségű tó, a Brienz-tó keleten és a Thun-tó nyugaton található. 

Az eredetileg a 12th században épült Interlaken kolostor körül kialakult Interlaken ma már hagyományos svájci üdülőváros, és népszerű úti cél a svájci Alpok közepén. Stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően a város mindkét vasútállomásáról a közeli hegyekbe vezető fő kiindulópont. 

Ha mindig is arról álmodott, hogy ellátogat egy hagyományos európai karácsonyi vásárba, de fogalma sincs, hova menjen, akkor szerencséje van, mert Interlaken az ország egyik legjobb karácsonyi vásárvárosának számít. 

Emellett igazi földi paradicsom a szabadtéri sportok szerelmesei számára, köszönhetően a sífutáshoz és lesikláshoz, hegymászáshoz és túrázáshoz való hozzáférésnek, valamint számos szívdobogtató tevékenységnek, amelyek garantáltan meghozzák az áhított adrenalinlöketet. 

A tavak mentén a kelet-nyugati irányú útvonalakat találja, míg a déli útvonal a népszerű magasabb hegyek, köztük a Jungfrau és az Eiger üdülőhelyeihez vezet. 

A régióban svájci-német dialektust beszélnek, ami még a németül folyékonyan beszélők számára is kissé nehézkes lehet. Valószínűleg a többi svájci hegyi falunál is pompásabb, Interlaken faluja a gyönyörű, hagyományos rönkházak és éttermek, üzletek és élénk színekben pompázó épületek tökéletes kombinációja, amelyeket hófödte hegyek, hegyi rétek és zöldellő erdők vesznek körül. 

Zermatt 

Zermatt egy aprócska üdülőváros Wallis kantonban, amelyet széles természeti szépség vesz körül. Svájc néhány legmagasabb svájci csúcsának otthona, amelyek a városra, valamint a kis alpesi tavakra és a burjánzó gleccserekre néznek, így lenyűgöző tájak sokasága várja, hogy megcsodálhassa a látogatás során. 

Az egyedülálló Matterhorn-hegy talán a legcsodálatosabb látnivaló, amelyet a város körül és a városban több helyről is élvezhet. Zermatt festői természeti környezetét tovább fokozzák a virágokkal díszített teraszokkal díszített hagyományos faházak, amelyek az utcákon sorakoznak. 

Melyik szeszélyes svájci falut szeretné először látni, hogy elhiggye?

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: