Rab szigete a levegőből

Szeressen Bele a Rab-Szigetbe

A Rab-Sziget az észak-horvát tengerpart közvetlen közelében található a Pag, Cres és Krk szigetek közelében. Nagyon érdekes történelmi háttérrel büszkélkedik, és manapság Boldog Szigetnek hívják. 

Rabot, vagy eredetileg akkoriban Arbát eredetileg Kr. E. 360-ban említették a görög források. Jelenleg a sziget és teljes 22 kilométeres hossza a nyári hónapokban nyüzsög a turistáktól.

A sziget a kontúrját alkotó négy templomtornyáról, a katedrálisról, a Boldogságos Szűz Mária Mennybemenetele templom harangtornyáról, a Szent Jusztinus harangtoronyról, a Szent János evangélista harangtornyáról, és a Szent András apostol haranglábátról ismeretes.

A Rab-szigeten számos látnivaló található, de néhány olyan hely, amelyet nem szabad kihagynia:

Paradicsom Tengerpart

Ez a sziget legészakibb csúcsán található fehér homokos strand számos strandsportjáról és tiszta kék vizéről híres. Jóállapotú, természeti környezettel rendelkezik, strandja pedig biztonságáról híres, köszönhetően a professzionális és szakképzett életmentők felügyeletének. A strand tökéletes úszásra, parasailingra, röplabdázásra, csúszdák kipróbálására, kikapcsolódásra, a sziget különleges ételeinek megkóstolására és bulizásra.

Rab-szigeten, Paradicsom Tengerpart
Paradicsom Tengerpart, Lopar – Rab-szigeten

Komrcar Park 

A Komrcar Park egy 8 hektáros területen terül el a part mentén, zöld tájjal, amely a sziget tornyainak fehér harmóniájával elegyedik el. A helyi és egzotikus növények és fák széles választékával a park saját természetes szépségével ragyog, amely rengeteg látogatót vonz be. A friss levegő, a széles és tiszta utak, a vonuló madarak és a rovarok elbűvölő hangjai teszik ezt a parkot a természettel való kapcsolattartás és a sétálás tökéletes helyévé.

YouTube video
Videó: A Rab-sziget 2021 legjobb 8 strandja

Dominos Palota

A Dominis-palota egy reneszánsz stílusú épület, melyet a 15.építettek fel. Látványos szerkezet, gótikus jellemzőkkel, kiemelkedő ajtókkal és ablakokkal. Az épület kiemelkedő ismertetőjegyeii közé tartozik a Rab neves patrícius családjának címerét viselő embléma. Ez egy lenyűgöző épület, amely kiváló kivitelezésről tanúskodik.

Szent Eufémia Kolostor

A Szent Eufémia kolostor a 13. század óta magasan és büszkén áll. Régi szövegek, érdekes könyvek és értékes dokumentumok otthonául szolgál. A kolostor belsejében található templomot is szép festmények, gótikus stílusú ablakok és gyönyörű oltárok díszítik. A kolostor könyvtárát és a néprajzi múzeumot is érdemes megemlíteni. A múzeumban érdekes érmegyűjtemény, valamint tárgyak találhatóak, melyek különböző történelmi korszakokhoz sorolhatóak be.

Szent János Templom

Ez a csodálatos szerkezet egy középkori épület, amelyet eredetileg a 10. és 11. század alatt építettek meg. A templomot a római korban felújították, majd tovább javították a műalkotást a harangtorony hozzáadásával. A 19. században a szerkezet károsodott, ma csak a harangtorony és néhány oszlop áll. Ez egy csodálatos hely, melyet érdemes felfedezni. A Rab-sziget leglátogatottabb történelmi helyszínei közé tartozik.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: