Cres-sziget, Horvátország

Tapasztalja meg a Cres sziget legjobbjait

A Cres-sziget egy érintetlen gyöngyszem Horvátország összes szigete közül, mint például Hvar, Krk, Rab, Vir stb. Lehet, hogy a legnagyobb szigetek közé tartozik, de továbbra is az egyik legkevésbé látogatott, zord pusztájával pedig 3000 ember és 80 ritka griff keselyű tenyészpár otthona.

Tramuntana, a sziget északi fele, sűrű tölgy-, gesztenye-, gyertyán- és jávorerdőkkel van teli. Ez a védett griff keselyűk fő cirkáló terepe. A sziget keleti partján, Beliben található látogatóközpontban saját szemével láthatja az óriási madarakat. A sziget nyugati partján találhatók a tengerparti nagyobb települések.

Ha azt tervezi, hogy ellátogat a Cres-szigetre, számos élmény van, amit nem szabad kihagynia:

Látogasson el a Négy Évezred Régi Településére

Lubenice település 4000 éves, és otthona sok öregedő léleknek és az omladozó kőépületeknek, például a román kápolnának. Szakadt partján több félreeső kavicsos öböl található, amelyhez segítséggel eljut vitorláshajó bérlés Horvátországban, amelyek a főtértől indulva egy meredek gyalogút segítségével érhetők el.

Cres szigete - kikötő
Kikötő Cres szigetén

Ezen a növényekkel benőtt úton lemenni ugyanolyan kihívás lehet, mint a település elérése tömegközlekedéssel. De érezni fogja fáradozásának jutalmát, ha megtapasztaljaViszont a környék nyugalma minden fáradozást megér. Néha a hétvégi nyári estéken klasszikus zenei előadások vannak a környéken.

Pihenjem Valun strandjain

A Cres-sziget közepénél találja Valun-t egy festői öbölben ülve, amelyet a látogatók elbűvölőnek találnak a tengerparton szétszórt éttermek és kávézók legnagyobb örömére. Ezen étkezési helyek egyikéből, Mamaluból 10 perces sétával ellátogathat a dombvidékre, hogy megnézze a Raca-t, a Kvarner-szigetek egyik legszebb strandját.

YouTube video
Cres, Horvátország – Strandok és látnivalók

Ez ideális hely a kikapcsolódásra a nap folyamán, mivel árnyékot kínál a környező fenyők miatt, de nincs messze a nyugodt kristálytiszta vizektől és a finom kavicsos strandtól. Csak győződjön meg róla, hogy visz magával ételt és italt, mert nem fog sok lehetőséget találni ezek pótlására. Valun másik oldalán, a falu közelében zuhanyzók állnak rendelkezésre a Zdovica strandon, de gyakran a mellette lévő kemping lakói használják őket.

Bask a Kék barlang szépségében

Annak ellenére, hogy a Vis-szigeti Biševo a legnépszerűbb az úgynevezett horvátországi kék barlangok közül, a tenger és a nap hatására kialakult természetes fényben fürdő grottók a Cres-szigeten is lenyűgözőek a maguk módján. A Plava Grota a Zanja strand közelében, Lubenice közelében található, és csak tengeri úton érhető el. Ez 20 méteres, amely a tüskés osztrigák és az éjszakai mediterrán papucs homárok otthona. A barlang fő bejáratán át lehet úszni, de a szűkebb bejáratokat megpróbálhatják búvárok is elérni. A kék fény jelenség a nyári délutánokon fordul elő.

Ne hagyja figyelmen kívül a következő cikket sem: Legyen lenyűgözve a horvátországi Pelješac vad szépségétől

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: