Interfocus Tours - www.interfocus.hu

ba repülővel
További képek, nagyítás
Vietnami mozaik - pihenéssel Mui Ne tengerpartján vagy látogatással az ősi Angkor romjaihoz (IF11799)
Ország: Vietnám
Utazás: repülőgéppel
Szállás: 2 éj Hanoi, 1 éj hajón, 2 éj Hoi An, 1 éj Saigon
Időpont: november 16-24., hosszabbítással november 16-27.

Időtartam: 9 nap / 6 éjszaka (2 éj Hanoi, 1 éj hajón, 2 éj Hoi An, 1 éj Saigon) + 3 éjszaka hosszabbítási lehetőség (3 éj Siem Reap vagy 3 éj Mui Ne).

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Hanoi / Ho Chi Minh City (Saigon) – Budapest útvonalon, átszállással. A körút alatt légkondicionált autóbusszal, Hai Phong – Danang, Danang – Saigon útvonalon belső repülőjárattal.

Az alap körutazásnál a minimum létszám: 15 fő.Program:

1. nap Elutazás Budapestről, átszállással Hanoiba.

2. nap Érkezés késő délután. Szabadidő és szállás Hanoiban.

3. nap Délelőtt városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnam megalapítójának mauzóleumát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított első vietnami egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnami kézírás művészetével is. Ezután látogatás a Szépművészeti Múzeumba, mely Vietnam legszebb kerámia-, szobor- és festménygyűjteményeit őrzi, majd riksába ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezése. Este az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadásának megtekintése. Szállás Hanoiban.

4. nap Elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnam egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón.

5. nap Délelőtt visszahajózás, majd transzfer Hai Phong repülőterére. Belföldi járattal elutazás Danangba, érkezés után transzfer a szállodába Hoi Anba, ahol szállás.

6. nap Délelőtt látogatás Cam Thanh vidékére, ahol megismerkedhetnek a rizstermesztés rejtelmeivel. Rizsbor kóstoló után bemutatják a rizs feldolgozásának lépéseit, majd a használt szerszámokat és eszközöket ki is lehet próbálni. Tradicionális vietnámi ebéd helyi specialitásokkal, majd visszautazás Hoi Anba. A várost több mint 2 000 éve alapították, virágzó délkelet ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése. Ezután transzfer a danangi repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh Citybe, az egykori Saigonba. Szállás Saigonban.

7. nap Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is.

Délután városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal. Vásárlási lehetőség a híres Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban.

8. nap Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Először látogatás egy téglaégető műhelybe, ahol a téglákat a mai napig kézzel készítik. Ezután motorcsónakos kirándulás a Chet Say folyón, ismerkedés az itt élő emberek mindennapjaival: látogatás egy kókuszdió farmra, ahol bemutatják a különböző felhasználási módokat, majd séta egy kis faluban, ahol egy helyi szövőműhelyben utasaink is kipróbálhatják kézügyességüket a kézi szövőszékkel. Az utat kerékpáron vagy kis motoros riksákon folytatják a festői rizsföldek között, ebéd egy családnál helyi specialitásokkal. Ebéd után pihentető csónakázás a csatornákon, majd visszautazás Saigonba. *Továbbutazás Mui Ne tengerpartjára illetve Siem Reapbe a választott hosszabbítástól függően vagy transzfer a repülőtérre.

9. nap Kora hajnalban elutazás Budapestre, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.Hosszabbítási lehetőségek:Pihenés Mui Ne tengerpartján (3 éjszaka)

Minimum létszám: 5 fő

Hotel: Pandanus Resort **** vagy azonos kategória8. nap * Késő délután privát transzfer a tengerpartra, Phan Thiet városába. Szabadidő. Szállás Mui Ne üdülőhelyen.

9-10. nap Szabadidő a tengerparton. Szállás Mui Ne üdülőhelyen.

11. nap Elutazásig szabadidő. Késő délután transzfer Ho Chi Minh Citybe, a repülőtérre.

12. nap Kora hajnalban elutazás Budapestre, átszállással. Megérkezés a menetrend szerint.

az ár nem tartalmazza:

a repülőtéri illetéket és díjakat, a vízum díját és az ajánlott borravalót (kb. 6 USD/nap). A hosszabbítások részvételi díja nem tartalmazza a kambodzsai vízum díját, az esetleges kilépési illetékeket, a felárakat és az ajánlott borravalót (kb. 6 USD/nap).


További költségek: Repülőtéri illetékek és díjak (kb.): 135 000
Vízumdíj:8 000
Választható turnusok:IndulásIdőtartamÁr

Választható többletszolgáltatásokÁr
egyágyas felár55.000Ft
vacsora felár22.000 Ft/fő