Szlovénia gyógyfürdői

Kis mérete ellenére Szlovéniában bármerre is járunk, számos ásványi és természetes forrást találunk. Még a legigényesebb vendégek is biztosan találnak olyan gyógyfürdőt, amely megfelel az ízlésüknek és preferenciáiknak.

A rómaiak voltak az elsők, akik felismerték a helyi vizek egészségügyi előnyeit. Az ő nevükhöz fűződik a termálforrások, valamint a magas színvonalú szaunák és gyógyfürdők kifejlesztése is, amelyek közül néhányat ma is használnak.

A gyógyfürdő-alapú wellness-turizmusnak hosszú és érdekes hagyománya van Szlovéniában: a gyógyfürdők dokumentált említései 1228-ig nyúlnak vissza, és biztosak vagyunk benne, hogy már 1767-ben hivatalosan is megjelentek a gyógyfürdőt és szállást kínáló wellness-csomagok. .

Kis mérete ellenére Szlovéniában bármerre is járunk, számos ásványi és természetes forrást találunk. A kép forrása: Thermana Laško

Mitől népszerűek a gyógyfürdők Szlovéniában?

Napjainkban a gyógy- és wellness-turizmus az egyetlen olyan ágazat, amely nem szenvedte el a recesszió negatív hatásait. Ehelyett az évek során tovább fejlődött és növekedett.

Ennek valójában három fő oka van.

Az első az, hogy a spa és wellness ajánlatok az időjárástól függetlenül, egész évben mindig rendelkezésre állnak.

Másodszor, a holisztikus és egészséges életmód iránti tudatosság jelenleg nem csak növekszik, hanem új normává is válik. A világ különböző részeiről származó termékek, kezelések és gyakorlatok széles választéka az internetnek köszönhetően könnyen elérhetővé vált, és ez az új tudatosság mindenhol népszerűvé válik. Valójában bizton állíthatjuk, hogy mostanra szinte mindenki megértette a test-lélek jólétének és a kiegyensúlyozott táplálkozásnak a fontosságát.

Harmadszor, de nem utolsósorban: Európa lakossága egyre idősebb, ami azt jelenti, hogy egyre nagyobb szükség van az öregedéssel kapcsolatos egészségügyi problémák megoldására.

Ráadásul ki ne szeretne gyönyörűen kinézni és minél tovább fittnek maradni, és egész életében egészségesnek és erősnek érezni magát?

A gyógyfürdő-alapú wellness-turizmusnak hosszú és érdekes hagyománya van Szlovéniában. A kép forrása: Thermana Laško

Miből áll a szlovéniai gyógyfürdők kínálata

A szlovéniai gyógyfürdők kínálata több mint 130 wellness- és gyógyfürdő alternatívából áll, amelyek változatos és exkluzív választékot kínálnak a test, a szellem és a szépség számára. Az ország mintegy 87 természetes melegvízforrásnak ad otthont, amelyek vízhőmérséklete 32 és 73 Celsius-fok között mozog, és amelyek mindegyike könnyen megközelíthető a köréjük épült különböző szállodákból és gyógyfürdőkből.

Szlovénia több mint gyógyfürdők

Bár a gyógyfürdők a legvonzóbb turisztikai ajánlatok közé tartoznak, természetesen nem ezek jelentik az egyetlen ösztönzőt az országban való wellness-üdüléshez.

Napjainkban a gyógy- és wellness-turizmus az egyetlen olyan ágazat, amely nem szenvedte el a recesszió negatív hatásait. A kép forrása: Thermana Laško

Acquafun az egész családnak

A szlovéniai gyógyfürdők bőséges beltéri és kültéri vízi rekreációs területekkel rendelkeznek, amelyek az év bármely szakában tökéletesek a fürdőzésre. Az egész család elmerülhet a termálparkok vízi világában, izgalmas vízicsúszdákkal és különféle attrakciókkal, amelyek még a kicsiknek is más kalandot kínálnak.

Szünet a természet közepén

A wellnessközpontokat és gyógyfürdőket a természet ihlette. Hiszen újra és újra kipróbálták és bebizonyosodott, hogy a helyi környezetben rendelkezésre álló természetes gyógyító tényezők használata jótékony hatással van az ember általános egészségére és jólétére.

A gyakran ásványi anyagokkal dúsított sóiszap és más peloidok esztétikai, relaxációs és terápiás célokra is használhatók.

A jótékony hatású aeroszol-inhalációk, például a gyógynövény-inhalációk segíthetnek a légutak tisztításában, és tökéletesek a relaxációhoz.

A tőzeg az erdős hegyvidéki vizes élőhelyek másik felbecsülhetetlen kincse, amely jótékony hatással van különböző egészségügyi problémákra, és gyakran adják a fürdőkhöz.

Másrészt a lágy tengeri szellő a friss hegyi levegővel kombinálva fontos pozitív hatással lehet az ember egészségének és jólétének javítására.

YouTube video

Szlovén vendégszeretet a legjobb formájában

A szlovéniai gyógyfürdők kéz a kézben járnak a környező helyi környezettel és a lakosság kedvességével. A helyiek szívesen megosztják Önnel kultúrájukat és hagyományaikat.

Mire vársz, hogy megszervezd az utazásodat?

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek: