Adriai - tenger
  advent 2014
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  gasztronómiai programok
  Görög - szigetek
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  őszi körutak, városlátogatások
  síutak 2014/2015
  Szilveszter 2014/2015
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Albánia
  Ausztria
  Bosznia-Hercegovina
  Bulgária
  Ciprus
  Csehország
  Dél-Afrika
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Etiópia
  Finnország
  Franciaország
  Ghána
  Görögország
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Irán
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Jordánia
  Kína
  Kongó
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Spanyolország
  Svájc
  Szenegál
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Thaiföld
  Tunézia
  Törökország
  Új-Zéland
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél

Oroszország
 Az ország teljes neve: Orosz Föderáció
Területe: 17,1 millió km 2

Népesség: 147 millió (növekedési ráta 0,2%)

Főváros: Moszkva (népesség 9 millió)

Lakosság összetétele: orosz 80%, 4% tatár, 3% ukrán, finnugor és számos etnikai kisebbség. Összesen 176 féle nemzetiség.

Hivatalos nyelv :orosz

Vallás: orosz ortodox, katolikus, iszlám, animista
Államforma: (elnöki) szövetségi köztársaság
Kormányfő: Vlagyimir Putyin
Vízum: mindenkinek kötelező
Idő: 11 időzóna, Moszkvában greenwichi idő + 3 óra (azaz bp.-i + 2 óra)

Pénznem: 1 rubel = 100 kopejka, 1 USD = kb. 30 rubel

Az USA dollárt a legkönnyebb beváltani készpénzben. Az utóbbi időben az Euro használata is kezd közkedvelté válni. Hivatalos fizetőeszközként csak a rubelt ismerik el. Oroszországban kevés helyen kell borravalót adni, szállodákban és éttermekben a számla 5-15%-át várják el. A boltokban rögzített árak vannak, alkudozni a piacokon viszont szükséges.

Közlekedés: Minden nagyobb európai fővárosból naponta 1-2 repülőjárat indul Moszkvába és Szentpétervárra. Budapestről szerdán és vasárnap indul közvetlen járat Szentpétervárra. Oroszországon belül lehetőség van a nagyobb városok között is repülővel utazni. Vonattal is megoldható a nemzetközi közlekedés, azonban az kb. két teljes napot igénybe vesz. A belföldi vonatközlekedés igen fejlett. Többféle Intercity, gyors, és hálókocsis járat közül választhat az utas. Pontosságuk, színvonaluk és tisztaságuk egyértelműen felülmúlja a MÁV-ét. A hajózás főként a balti országok között megoldott, de a folyóvízi hajózás Oroszországon belül a nyári időszakban is nagyon fontos szerepet tölt be. Kevés taxival találkozhatunk, viszont teljesen elfogadott dolog, hogy egy helyi személyautót leintve, szinte bárhova elvisznek a városon belül, kb. 150 rubelért.

Földrajz: A Szovjetunió felbomlása után is, hatalmas maradt Oroszország. Nyugaton Finnországgal, Észtországgal, Lettországgal, Belorussziával, és Ukrajnával határos, közös határa van Grúziával, Azerbajdzsánnal, Kazahsztánnal, Mongóliával, Kínával és Észak –Koreával. Az ország nyugati és keleti határa között 9 000, míg az északi és a déli határok között 5 000 kilométer a távolság. Az ország lakosságának háromnegyede az európai területeken él.

Oroszországban található a Belgium-nagyságú Bajkál-tó, mely a föld legelső ismert geológiai korszakában keletkezett, legalább 23 millió éves. Eurázsia legnagyobb édesvizű tava. Rendkívül hideg, a hőmérséklete nem emelkedik 3 Celsius fok fölé. Vize tiszta, sajátosan kék. A világ legmélyebb tavaként tartják számon, az eddig ismert legmélyebb pontja 1741 méter. Állatvilága igen gazdag. Nemcsak a világ egyetlen édesvízi fókájának az otthona, hanem itt honos az amula maréna, valamint a tokhal, melynek ikrájából készül az értékes fekete kaviár.

Itt kanyarog a 3700 km hosszú Volga, Európa legnagyobb folyója, mely helyenként 4 km széles. A folyó észak-déli irányban Oroszország egész európai részét átszeli. Moszkva mellett ered, Volgográdnál (korábban Sztálingrád) mellékfolyókra oszlik és delta torkolattal fut a Kaszpi-tengerbe. A Volgát a Don csatorna a Donnal köti össze, útban az Azovi-tenger felé. A Volga-Delta valóságos horgászparadicsom, 58 fajta hal otthona.

Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uráltól keletre eső terület neve Szibéria, mely szélsőséges éghajlatával és embertelen munkatáboraival szerzett magának kétes hírnevet.

Időjárás: Az Uráltól nyugatra, az európai részeken az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. Moszkvában és Szentpéterváron a nyári középhőmérséklet 24°C fok körül mozog. Általában november végétől már fagy, és a hó kora áprilisig megmarad.

Szentpétervár a fehér éjszakák városa, ezen nevet onnan kapta, hogy míg nyáron sohasem sötétedik be igazán, addig télen körülbelül csak öt órán át tart a nappali világosság (11:00-16:00h között). A moszkvai téli átlaghőmérséklet a miénknél átlagban 10-15°C-kal hidegebb. Méltón Oroszország legszebb, leghangulatosabb városa, és egyben a "legeurópaibb". Észak Velencéjeként is emlegetik, mivel területének 10%-át vízfelület alkotja, több száz hídja meseszép. A városban található a világ egyik legnagyobb belső

Mivel a telek elég kemények, az őszök pedig nedvesek, az utazásra legjobb időszak a késő tavasz (április, május) és a nyár (júniustól-szeptemberig). Július és augusztus a legmelegebb hónapok, a legmagasabb napi hőmérséklet ilyenkor elérheti a 30 fokot. Aki kedveli a síelést, korcsolyázást, a jéghalászatot és a vadászatot, annak a téli időszak is élményekben gazdag lehet. Az éghajlat a mérsékelt övinél kicsit hűvösebb és nedvesebb, minél inkább beljebb haladunk az ország területébe, annál inkább közelít kontinentálishoz, ahol télen hidegebb, nyáron pedig melegebb van egy pár fokkal a partmenti területekhez képest. A telek elég kemények

 

Ahova érdemes elmenni:

 

Szentpétervár (Санкт-Петербург):

Oroszország legszebb, leghangulatosabb városa és egyben a "legeurópaibb". Észak Velencéjeként is emlegetik, mivel területének 10%-át vízfelület alkotja, több száz hídja meseszép. A városban található a világ egyik legnagyobb belső terével rendelkező temploma, az Izsák-székesegyház; az Ermitázs, mely nemcsak méreteiben, hanem gyűjteményében is a világ egyik legnagyobb múzeuma; az elhíresült Auróra-cirkáló, és még nagyon sok más, kihagyhatatlan látnivaló. terével rendelkező templom, az Izsák-székesegyház; az Ermitázs, mely nemcsak méreteiben, hanem gyűjteményében is a világ egyik legnagyobb múzeuma; az elhíresült Auróra-cirkáló, és még nagyon sok más, kihagyhatatlan látnivaló.

 

Moszkva(Москва):

A világ legnagyobb országának fővárosa, híres metróhálózatáról, Lenin mauzóleumáról, a Vörös térről. Érdekes együtt látni a hatalmas házgyári épületeket széles útjaikkal, velük szemben pedig a kupolás régi épületeket, kanyargós belvárosi utcákat.

 

 

Képgaléria

 

Üzenetek

Ünnepi nyitvatartás:

December 29.-én 10.00-16.00

December 30.-án 10.00-16.00

December 31.-január 04.: ZÁRVA
>>>


KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu