Adriai - tenger
  advent 2014
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  gasztronómiai programok
  Görög - szigetek
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  őszi körutak, városlátogatások
  síutak 2014/2015
  Szilveszter 2014/2015
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Albánia
  Ausztria
  Bosznia-Hercegovina
  Bulgária
  Ciprus
  Csehország
  Dél-Afrika
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Etiópia
  Finnország
  Franciaország
  Ghána
  Görögország
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Irán
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Jordánia
  Kína
  Kongó
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Spanyolország
  Svájc
  Szenegál
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Thaiföld
  Tunézia
  Törökország
  Új-Zéland
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél

El Salvador Közép-Amerika legkisebb területű, de egyben legnagyobb spanyol jellemmel rendelkező országa, mely tökéletes kiindulópont, hogy megismerjük a vidék történelmét Mexikótól egészen Panamáig. Már akár pár nap alatt is felfedezhetőek a rejtélyes maya civilizáció műemlékei és a középkori spanyol építmények. Közép-Amerika trópusi esőerdeinek élővilága mindenkit elvarázsol, valamint a kimagasló aktív vulkánok, magas hegyi tavak nem mindennapi látványt nyújtanak. És akkor még nem ejtettünk szót a Csendes-óceánról, melynek pálmafás partját sok helyen a vulkanikus eredetű finom szürke homok borítja, így felejthetetlenné varázsolja az itt töltött nyaralást.

Általános Információk

Használja ki az egyedi lehetőséget! Fürdőzzőn a Csendes-óceánban és járja végig a maják és az első európaiak útját az amerikai kontinensen!! Térjen haza megismételhetetlen élményekkel, melyek arra ösztönzik majd, hogy jobban megismerje bolygónk különböző kultúráit, történelmét és természeti környezetét.

A 70 km-es tagolt óceánparton kívül, mely La Libertad és Acajutla kikötői között terül el, a finom vulkáni homok csalogatja a fürdőzni vágyókat. A part helyi szállodákkal és villákkal övezett, vadregényes sziklái olyan érzést keltenek, mintha a szobából közvetlenül a vízbe léphetne. Ezért is vonzó a közép-amerikai földrész érintetlen természeti csodáival, érdekes történelmével, barátságos és közvetlen lakosságával és turisztikai központjaival.Olyan szabadon fogja magát érezni, mint a nagy földrajzi felfedezők.

A térséget a vulkáni tevékenység alakította ki, mely a mai napig meglátszik. A San Salvador vulkán 1917-es kitörésekor keletkezett az Acajutla kikötőjétől délre fekvő védett partszakasz, ahol a ’80 as években egy ún. Beach Club alakult a felső 10.000 számára. A környék nemzetközi szintű üdülőhelye Salinitas. Szomszédjában fekszik az egyetlen golfpálya a környéken. Ideális hely a pihenni vágyóknak és azoknak, akik fel szeretnék fedezni Közép-Amerika egyedülálló természetét és történelmét.

Salvador ideális hely arra, hogy megismerkedhessenek a méltán híres maja civilizációval, a máig elbűvölő titokzatosságával és a gyors kihalásuk rejtélyével. A leghíresebb maja városok maradványai, mint pl: Tikal (maja főváros) vagy Copán („maja Párizs“) El Salvadorból könnyen elérhetőek fakultatív programok keretében, csakúgy, mint a spanyol Közép-Amerika emlékei – Guatemala El Antigua, a gyarmatosítók fővárosa. A közeli hegyekben vulkáni eredetű tavak találhatóak sajátos zárt élővilággal, mely csak arra a vidékre, kráterre jellemző. Érdemes ellátogatni a helyi rezervátumba (Coatepeque-tó), ahol a krátert egy tó tölti ki.

San Salvador

Érdemes még felfedezi a fővárost, San Salvadort, amelyen tükröződnek a maja tradíciók, a spanyol katolizáció és az ország büszke jelene. Remek a helyi kávé, a trópusi gyümölcsök, de a kukoricából és riszből készült hagyományos ételek is.

Tengerpart

A Csendes-óceán partja nagyon szép, és nincs túlzsúfolva turistákkal. A szálloda partján a vulkáni eredetű gát miatt a fürdés sokkal biztonságosabb, mint a többi helyen, mivel máshol erősek lehetnek a víz alatti áramlások. Nem árt az óvatosság a vízi sportoknál sem.

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Utazási irodán keresztül utazó magyar turistáknak nem szükséges vízum, a belépéshez elegendő a visszaúttól számítva még 6 hónapig érvényes útlevél. El Salvadorban Magyarországnak nincs külképviselete, hivatalos ügyekben hazánk mexikói képviselete jár el.

Időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva – 7 óra az időeltérés, nyári időszámítás esetén – 8 óra az időeltérés.

Repülési idő

Budapest - Prága: 1 óra Prága – San Salvador: kb. 15 óra. Technikai leszállás idején a repülőgépet el kell hagyni, és a tranzit-váróban kell várakozni.

Hivatalos nyelv

Spanyol, de a turisztikai központokban és szállodákban az angol, francia, olasz és német is használatos nyelv.

Diplomáciai képviselet

Magyar Köztársaság Mexikói Nagykövetsége
Paseo de las Palmas 2005. Lomas de Chapultepec
Del. Miguel Hidalgo México D.F. 11000
Dr. Herczeg György nagykövet
Tel.: (00 52 55) 961-822

Transzferidők

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés, illetve az indulás.

Elektromos áram

115 V., 60 Hz. Az elektromos konnektorok amerikai típusúak, US szabvány, adapter szükséges. Közép Amerikában történő áramkiesések során, az áram általában helyi áramfejlesztőkel van helyettesítve.

Hivatalos pénznem

El Salvador Colon (COL) és az amerikai dollár (USD) is hivatalos pénznem. Árfolyam (2007 szeptember): 1 USD kb. = 187.04 HUF. Bankkártyával a főbb turistaközpontokban lehet fizetni, de ha kisebb városokba kíván utazni, ne feledjen előzetesen pénzt váltani.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges, ára átlagban 50-60 USD/nap. A gépjármű átvételénél meg kell győződni arról, hogy pótkerékkel felszerelt-e és a benzin mennyiségét is érdemes ellenőrizni.

Egészségügyi ellátás

Ajánlatos a naponta szedendő és speciális gyógyszereket magukkal vinni. Szúnyogok elleni riasztószer és magas faktorszámú napozótej is ajánlott. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az helyi képviselőnkhöz.

Védőoltás

Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, tífusz, hepatitis A., B. Kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz részletesebb tájékoztatás céljából.

Szállodák értékelése

A megadott kategóriák a helyi hivatalos besorolást jelentik, mely eltérhet az európai normáktól. Minden szállodánál szerepel irodánk értékelése is, mely a magyarországi normáknak megfelel.

Fényképezés

A fényképezésre, filmezésre vonatkozóan a helyi idegenvezető minden esetben pontos felvilágosítást ad a helyi előírásokról, szabályokról.

Borravaló

A turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, kb. a szolgáltatás értékének 10 %-a az ajánlott borravaló.

Időjárás

Az időjárás trópusi, párás, az óceánparton általában melegebb, mint a belföldi hegyvidékeken. Éjszakánként jelentősen lehülhet a levegő.

Mobil hálózat – Internet

El Salvador városában a telefonos kapcsolat problémamentes. Más a helyzet a ismertető programokon, Honduras és Guatemala területén. A saját szolgáltató roamingjának használatáról, kérdezze mobil szolgáltatóját.

Javaslataink

Könnyű, kényelmes ruházat ajánlott. A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajokkal, naptejekkel és hatékony fejfedővel védekezzenek az erős napfénytől. Palackozott víz fogyasztását ajánljuk, mert a városi csapvíz sok esetben hasmenést okoz. A gyomorbántalmakat általában nem a fertőzések okozzák, hanem a flórák különbözősége és a túlzott mennyiségű étel elfogyasztása.

ÁRAINK TARTALMAZZÁK:

A menetrendszerinti és charter repülőjegy árait oda-vissza Budapest - (Prága) - San Salvador - (Prága) - Budapest útvonalon.
Transzfert a szállodába/szállodából.
A szállodai elhelyezést, ellátást árjegyzék szerint.*
A helyi idegenvezető által (angol vagy spanyol nyelven) nyújtott szolgáltatásokat.

*A körutak esetében a körút leírásánál található a megfelelő ellátás és a külön fizetendő költségek.

 

Fakultatív kirándulások

Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni.

 

San Salvador – városnézés és vásárlás

Egész napos kirándulás El Salvador fővárosába.

Irányár: 60 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 42 USD/fő

 

San Salvador vulkán és Coatepeque tó

A főváros melletti vulkán és a leghíresebb hegyi tó megtekintése.

Irányár: 58 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 20 USD/fő 

Izalco Volcano

Salvadori hegylánc egyik leghíresebb vulkán megmászása. Hegycsúcs 1950 m magasban van.

Irányár: 75 USD/fő (csak felnőtteknek!)


 

The Mayan Route


Kirándulás az El Salvadori maya civilizáció nyomában.

Irányár: 70 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 56 USD/fő

 

Santa Leticia Gourmet Coffee

Kávé ültetvény látogatás, legismertebb salvadori kávégyár megtekintése.

Irányár: 65 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 42 USD/fő

 

Juayua vízesés

Helyi dzsungel kirándulás.

Irányár: 40 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 32 USD/fő

 

Sunset Rhum Cruise

Naplementekkor történő hajóút a legjobb pillanat a trópusi koktélok megízleléséhez.

Irányár: 59 USD/fő (csak felnőttek részére) 

Golf

Golf játszma, a szálloda szomszédságában található 9 lyukú pályán.

Irányár: 35 USD/fő (csak felnőttek részére)


Barra de Santiago

Kirándulás Salvador sekély vizű, trópusi növényzettel körülvett tengerpartjára.

Irányár: 55 USD/fő
Gyermekár 12 éves korig: 37 USD/fő

 

Rafting on Rio Paz

Sport és izgalom a „Békefolyón”.

Irányár: 75 USD/fő (csak felnőttek részére)

 

Flying over the volcanos

Helyi vulkánok feletti repülés.

 

Sunzal Beach surf

Szörfözés a Csendes óceán legkeresettebb partján.

Irányár (sportfelszerelés kölcsönzéssel együtt): 140 USD/fő (csak felnőttek részére)


 

Búvárkodási lehetőségek:


Reef Los Cobanos búvárkodás

Irányár: 100 USD/fő, csak felnőttek, és nemzetközi búvár engedéllyel rendelkezőknek.


Búvárkodás az Ilopango tóban

A tó egy kráter maradványa. Nemzetközi búvár engedéllyel rendelkezőknek.

Irányár: 95 USD/fő (csak felnőttek részére)

 

Éjjeli búvárkodás

Nemzetközi búvár engedéllyel rendelkezőknek.

Irányár: 100 USD/fő (csak felnőttek részére)

 

PADI

Búvár kurzus a nemzetközi búvár engedélyhez – nyílt tengeren.

Irányár: 485 USD/fő (csak felnőttek részére)

 

Discover Scuba Diving

Búvár lecke – alapismeretek elsajátítása.

Irányár: 145 USD (csak felnőttek részére)


Üzenetek

Ünnepi nyitvatartás:

December 29.-én 10.00-16.00

December 30.-án 10.00-16.00

December 31.-január 04.: ZÁRVA
>>>


KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu