Adriai - tenger
  advent 2014
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  gasztronómiai programok
  Görög - szigetek
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  őszi körutak, városlátogatások
  síutak 2014/2015
  Szilveszter 2014/2015
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Albánia
  Ausztria
  Bosznia-Hercegovina
  Bulgária
  Ciprus
  Csehország
  Dél-Afrika
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Etiópia
  Finnország
  Franciaország
  Ghána
  Görögország
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Irán
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Jordánia
  Kína
  Kongó
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Spanyolország
  Svájc
  Szenegál
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Thaiföld
  Tunézia
  Törökország
  Új-Zéland
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél

Isla Margarita

Átlaghőmérsékletek:

Levegő | Víz

nov

31 | 28

dec

31 | 27

jan

30 | 26

feb

30 | 26

márc

31 | 27

ápr

31 | 27

máj

32 | 28

 

A legenda szerint, amikor Isten a világot teremtette, az ördög mindenbe beleszólt. Ám egyszer az ördög elaludt, és Isten akkor teremtette Venezuelát, adott neki mindenféle kincseket: kőolajat, nemesfémeket és lélegzetelállítóan gyönyörű tájat. Venezuelát a karibi mennyország kapujaként is említik, ideális hely kikapcsolódásra és az aktív pihenésre is. Bővelkedik természeti szépségekben, hegyekben, folyókban, vízesésekben, esőerdőkben, valamint csodálatos tengerpartokban. Isla Margarita a karib térség egyik legvonzóbb szigete. Varázslatos, pálmákkal szegélyezett, fehérhomokos tengerparttal, ideális klímával és a mindig kellemes hőmérsékletű Karib-tengerrel várja az idelátogatókat.

 

Földrajzi adatok

A Dél-Amerika északi részén fekvő ország mintegy 2800 km-es partszakaszon érintkezik a Karib-tengerrel és az Atlanti-óceánnal. Az ország déli részét a Guyanai-felföld esőerdővel borított, 2000 méter fölé emelkedő hegységei alkotják. A széttöredezett hegység révén a lépcsők között hatalmas vízesések találhatóak, mint a Canaima Nemzeti Parkban a közel 1000 méter magas Angel Falls (Salto Angel), amely a világ legmagasabb vízesése. Északon az Andok termékeny medencéket körülölelő láncai hálózzák be az országot. A két hegyvidék között terül el az Orinoco folyóvizek által feltöltött, szavannás síksága. Az északon fekvő Maracaibóimedence lagúnás partvidéke hatalmas kőolajkészletet rejt, amelyet főképp a főváros, Caracas környékén bányásznak.

 

Történelem

Ötszáz évvel ezelőtt több hónapos hajóút választotta el Európát az Újvilágtól, amikor az Atlanti-óceán veszélyességéhez képest kicsiny, törékeny hajó közelített az ismeretlen szárazföldhöz. A bátor európai tengerészek ekkor már negyedszer vették célba a távoli partokat, és amint a legénység megpillantotta a Guajira-félsziget indiánjainak vízre épült cölöpkunyhóit, a parancsnok, Amerigo Vespucci így kiáltott fel: Hiszen ez egy kis Velence! Venezuela! 1499-et írtak. Dél- Amerika legészakibb részén ekkor kezdődött a történelem. Az európaiakat a mesebeli aranyország, a dzsungel mélyén fekvő legendás Eldorádó vonzotta leginkább, amelyet sosem találtak meg, de lehet, hogy ma is létezik. 1918- ban azonban találtak jelentős mennyiségű „aranyat”, ez azonban fekete volt. Az olajlelőhelyek egy csapásra kiemelték Venezuelát a szegény országok sorából. Amikor 1973-ban az olajárak egy éjszaka leforgása alatt megduplázódtak, az ország 7 évig, meghaladva saját gazdasági viszonyait, valóságos mámorban élt. Caracas igazi amerikai metropolisszá nőtte ki magát, felhőkarcolókkal, többsávos autóutakkal, modern épületekkel büszkélkedhet. Az 1982- ben lezuhant olajárak következményeképp azonban az ország mindmáig nem képes talpraállni, a Dél-Amerikára jellemző hatalmas társadalmi különbségek itt is megmutatkoznak. Az utóbbi évtizedben Venezuela komoly lépésre szánta el magát, felismerte az idegenforgalomban rejlő lehetőségeket, és Isla Margarita szigetén pár év alatt trópusi paradicsomot teremtett.

Isla Margarita

Isla Margarita a szomszédos szigetekkel (Coche, Cubagu) külön megyét alkot Venezuelán belül, a térség neve Nueva Esparta. A sziget a Kis Antillák szigetcsoport tagja, területe mintegy 940km2. Keleten Trinidad és Tobago, nyugaton a Holland Antillák – Curacao, Bonaire és Aruba szigetek találhatók, ezek a világ legszebb üdülőhelyei. A hőmérsékletingadozás igen csekély, az átlaghőmérséklet egész évben 30- 31°C. Margarita szigete a karib-tengeri viszonyok tekintetében is rendkívül jó klímával és természeti adottságokkal rendelkezik, lassan mélyülő trópusi tengerpartja felejthetetlen élményt nyújt, így lassan az európai és észak-amerikai turisták egyik legkedveltebb úti céljává válik. A szigeten mindenhol varázslatos, pálmákkal szegélyezett, fehér homokos tengerparttal és luxusszállodáksorával találkozhatunk. Igazi paradicsom, nem is kell ennél több, ha valaki pihenésre és kikapcsolódásra vágyik.

 

Playa El Agua

Közkedvelt turistacélpont a sziget észak-keleti részen, ahol 5 km hosszú, kókuszpálmákkal szegélyezett, finomhomokos tengerpart található. Sok szálloda, üzlet és étterem is épült a part mentén. Transzfer a térségbe a reptértől: kb. 50 perc.

 

Playa El Tirano

A szórakozni és vásárolni vágyó utasok számára kedvező hely, Porlamartól, a sziget kereskedelmi központjától északra. A part mentén több kis szálloda és apartmankomplexum található. A tengerparttól pár száz méterre fekszik a sziget legnagyobb vízi parkja. Transzfer a térségbe a reptértől: kb. 40 perc.

 

Playa Puerto Cruz – Puerto Viejo

A sziget egyik legszebb tengerpartja, amely egy öbölben helyezkedik el. Itt épültek a sziget legelegánsabb szállodái. A tengerpart finomhomokos, a szállodákat dűnék és az azúrkék Karib-tenger övezi. Juan Griego városka közelsége sok szép sétára ad lehetőséget. A környéken több szép taverna található. Transzfer a térségbe a reptértől: kb. 50 perc.

 

Közlekedés

Az utak minősége jó, és a benzin sokkal olcsóbb, mint Európában. Vannak taxi vállalatok, amelyek csak bizonyos, rövidebb távon szállítják az utasokat. Ezek úti céljai a szélvédőn vannak feltüntetve. A magántaxik drágábbak, de bármilyen úti célra vállalnak szállítást. Itt különösen fontos az előzetes megállapodás a várható viteldíjra vonatkozóan. Az ország busz-összeköttetése jónak mondható, az árak mérsékeltek.

Vásárlás

Emléktárgyak vásárlásánál az árak megközelítően megegyeznek a boltokban és a piacokon, több darab megvásárlásával alkudhatunk is. Alapszabály azonban, hogy az utcán felkínált portékák hamisítványok, az eredeti darabokat kizárólag az üzletekben vehetik meg.

Fényképezés

A fényképezésre, filmezésre vonatkozóan a helyi idegenvezető minden esetben pontos felvilágosítást ad a helyi előírásokról, szabályokról.

Borravaló

A turizmusban általánosan elfogadott normák szerint, kb. a szolgáltatás értékének 10%-a az ajánlott borravaló.

Javaslataink

Könnyű, kényelmes ruházat ajánlott. A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajjal, naptejjel és hatékony fejfedővel védekezzenek az erős napfény ellen. Palackozott víz fogyasztását ajánljuk, mert a városi csapvíz sok esetben hasmenést okoz. A gyomorbántalmakat általában nem a fertőzések okozzák, hanem a flórák különbözősége és a túlzott mennyiségű étel elfogyasztása. Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy telefonálás esetén vegyék figyelembe, hogy a mobiltelefonok csak helyi kártyával működnek.

 

HASZNOS TUDNIVALÓK

Beutazási feltételek

Utazási irodán keresztül utazó magyar turistáknak nem szükséges vízum, a belépéshez elegendő a visszaúttól számítva még 6 hónapig érvényes útlevél. Külföldi állampolgárok a Venezuelai Nagykövetségen válthatják ki a vízumot.

Időeltérés

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva télen – 5 óra, nyáron – 6 óra az időeltérés.

Hivatalos nyelv

Spanyol, de a turisztikai központokban és szállodákban az angol, francia, olasz és német is használatos nyelv.

Diplomáciai képviselet

Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége
1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. I/14.
Tel: (06/1) 326-0460
Fax: (06/1) 326-0450

Magyar Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa
Proquim. C.A. Urb. Los Palos Grandes
Avenida Francisco de Miranda, Centro Plaza
Torre B, Piso 17, 1060 Caracas
Fenjves János tiszteletbeli főkonzul
Tel.: (00 58 212) 209-3511
Mobil: (00 58 414) 263-5387

Magyar Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa
Consultorio Médico "Jacinto Plaza"
Calle Libertad con Calle Marcano
6301 Porlamar, Edo. Nueva Esparta
Buzás Judit tiszteletbeli konzul
Tel.: (00 58 295) 416-3785
Mobil: (00 58 414) 789-1370

 

Időjárás

Novembertől májusig az éghajlat meleg és száraz, ezért könnyű, kényelmes pamut ruházat ajánlott, de esténként a levegő kissé lehűlhet, ezért érdemes pár melegebb ruhát is csomagolni. Az átlagos páratartalom a 80%-ot is meghaladhatja, amely az ország belsejében a hegyvidékek és a sok csapadék miatt lehet jelentős.

Elektromos áram

110 V, 60 Hz. Az elektromos konnektorok lehetnek amerikai típusúak, lapos villájú dugósak, vagy európai típusúak, kerek villájú dugósak. A négy és öt csillagos szállodákban általában van 220 V-os konnektor is. Ajánlatos adapter beszerzése.

Hivatalos pénznem

Venezuelai Bolivar (VEB). Váltópénze a centimo (1 bolivar = 100 centimo). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t javasoljuk, amellyel gyakran fizethetnek is. Árfolyam (2007 szeptember): 1 USD kb. = 2,145 (VEB). Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard. Ha kisebb városokba kíván utazni, ne feledjen előzetesen pénzt váltani.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása és hitelkártya is szükséges. Az utak minősége jó, az éjjeli vezetéstől azonban óvakodni kell, parkoló autóban értéket hagyni pedig nem ajánlatos. A gépjármű átvételénél meg kell győződni arról, hogy fel van-e szerelve pótkerékkel és a benzin mennyiségét is érdemes ellenőrizni.

Közbiztonság

A sziget és a kisebb városok általában biztonságosak. A kontinensen és a nagyvárosokban elővigyázatosabbnak kell lenni.

Egészségügyi ellátás

Az orvosok megfelelően képzettek, de a gyógyszertárak ellátottsága nem egyezik a hazánkban megszokottal, ezért ajánlatos a naponta szedendő gyógyszereket magunkkal vinni. Irodánk a csapvíz fogyasztását nem javasolja, palackozott víz szinte mindenhol kapható. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Védőoltás

Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, tífusz, hepatitis A, B. Kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz részletesebb tájékoztatásért.

 

Fakultatív programok:

Isla Margarita – szigettúra

Ez a kirándulás megismerteti Önöket a hely szépségével és a városok gyarmatosításának történelmével, legrészletesebben La Asuncion várossal és Santa Ana várossal. Santa Ana város katedrálisában kiáltotta ki Simon Bolivar 1816 májusában Venezuela függetlenségét. Innen továbbutazás Porlamar városba, mely a sziget fontos kereskedelmi központja. A továbbiakban olyan csodálatos halászfalvakban tehetnek látogatást, mint Pampatar vagy San Juan Bautiste. A kirándulás alkalmával csodálatos tengerpartokat és zöldellő hegyeket fedezhetnek fel az idelátogatók. A program során alkalom nyílik a helyi növényvilág megismerésére is. Az ár tartalmazza a kirándulást és az ebédet (üdítő nélkül).
Ár: kb. 40 USD/fő
12 év alatti gyermekek részére: kb. 20 USD/fő

 

Jeep szafari

A kirándulás során a sziget déli részét ismerhetjük meg. Az itt található félsziget neve Macanao. Hajdan a félsziget egy különálló sziget volt, most homokos dűne köti össze Isla Margaritával. Itt található a La Restinga lagúna. A lagúnát hajóval közelítik meg, ahol sokféle tengeri állat (csikóhalak és tengeri csillagok) láthatóak. Strandolás után továbbindulás a La Sierra hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre. Az ár tartalmazza a kirándulást és az ebédet, üdítővel.
Ár: kb. 40 USD/fő
12 év alatti gyermekek részére: kb. 20 USD/fő

 

Lovas kirándulás

Felejthetetlen kirándulás helyi idegenvezetővel. Először hegyi ösvényeken vezet az út a trópusi növényekkel teli Macanao félszigetre. Utána a túra a sziget egyik romantikus tengerparti szakaszán folytatódik.
Ár: kb. 50 USD/fő
12 év alatti gyermekek részére: kb. 25 USD/fő

 

Coche Island

Egész napos kirándulás a szomszédos Coche szigetre. Reggeli után transzfer a kikötőbe, majd másfél órás hajókázás katamaránnal. A nap hátralevő részét strandolással, napozással töltjük Coche sziget fehérhomokos tengerpartján. Napernyők, napágyak, ebéd és alkoholmentes üdítők az árban.
Ár: kb. 50 USD/fő
12 év alatti gyermekek részére: kb. 25 USD/fő

 

Los Roques szigetvilág

3 napos hajókirándulás a Los Roques Nemzeti Parkba, ahol gyönyörű korallzátonyok, valamint több tucat lakatlan korallsziget található. Igazi búvárparadicsom, mely alkalmas felszíni és mélytengeri búvárkodásra, de a strandolók is felfedezhetik a Karib-tenger szépségeit.
1. nap
Transzfer a szállodából a reptérre, majd indulás a Nemzeti Parkba. Innen katamaránnal folytatódik a szigetközi kirándulás. A nap folyamán lehetőség nyílik úszásra és felszíni búvárkodásra a korallok és színes halak között. Ebéd a katamaránon, szállás és vacsora egy kisebb helyi szállodában.
2. nap
Reggeli után katamaránnal egy korallszigethez vezet az út. Úszás, egész napos kikapcsolódás a szigeten, ebéd a hajón, vacsora és szállás a kis hotelben.
3. nap
Reggeli után transzfer a reptérre, majd utazás Isla Margarita szigetére. Transzfer a választott szállodába és a karib-szigeti üdülés folytatása.
Ár: kb. 400 USD/fő
12 év alatti gyermekek részére: kb. 200 USD/fő
Egyágyas felár: kb. 110 USD
Az ár tartalmazza:
- transzfer, Isla Margarita-Los Roques-Isla Margarita repülőjegy (helyi légitársasággal)
- két éjszaka (egyszerűen felszerelt szállodában)
- két reggeli, két ebéd, két vacsora

- helyi idegenvezetés és a fent említett program
Külön fizetendő:
- a repülőtéri illeték (kb. 3 USD/fő)
- belépőjegy a Nemzeti Parkba (15 USD/fő)
- üdítők a program alatt (ha nincs feltüntetve az árban)
- baksis, és fakultatív szolgáltatások

Lehetőség van további kirándulásokra is, mint pl. 1 napos búvártúra Los Frailes-ben, vagy elutazni az Orinoco Deltához, illetve a Canaima Nemzeti Parkba (Angel Falls). Ezek 1 és 2 napos programban is meglátogathatóak.

Üzenetek

Ünnepi nyitvatartás:

December 29.-én 10.00-16.00

December 30.-án 10.00-16.00

December 31.-január 04.: ZÁRVA
>>>


KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu