Adriai - tenger
  advent 2014
  Afrikai utazások
  Akció!!!!
  Amerika
  Atlanti - óceán
  Ázsia
  egyéni szállások
  Egyiptomi hajóutak
  Egzotikus utak
  Európa
  Fekete - tenger
  Földközi - tenger
  gasztronómiai programok
  Görög - szigetek
  Karib-tenger
  Karnevál
  Körutak, városlátogatások
  Mediterrán országok
  Nyár 2014
  őszi körutak, városlátogatások
  síutak 2014/2015
  Szilveszter 2014/2015
  Tengeri hajóutak
  Vörös-tenger
  Albánia
  Ausztria
  Bosznia-Hercegovina
  Bulgária
  Ciprus
  Csehország
  Dél-Afrika
  Dominika
  Egyesült Arab Em.
  Egyiptom
  Etiópia
  Finnország
  Franciaország
  Ghána
  Görögország
  Hollandia
  Horvátország
  India
  Indonézia
  Irán
  Írország
  Izrael
  Jamaika
  Jordánia
  Kína
  Kongó
  Kuba
  Lengyelország
  Magyarország
  Malajzia
  Málta
  Marokkó
  Mexikó
  Montenegro
  Nagy - Britannia
  Németország
  Olaszország
  Oroszország
  Peru
  Portugália
  Románia
  Spanyolország
  Svájc
  Szenegál
  Szerbia
  Szlovákia
  Szlovénia
  Tanzánia
  Thaiföld
  Tunézia
  Törökország
  Új-Zéland
  Ukrajna
  USA
  Venezuela
  Vietnám
  Üzbegisztán
  Zöld-foki-szigetek
  Örményország
Interfocust a kedvencek közé
 
Hírlevél

Maldív-szigetek


Fehér homokos tengerpart, sekély, kristálytiszta vizű lagúna pompázatos vizivilággal, áradó napsütéssel. Maga a megtestesült trópusi paradicsom.


Országnév: Maldív-szigetek
Népesség: 310 000 fő
Kiterjedés: 90 000 km2 (ebből szárazföld csak 298 km2)
Főváros: Male
Lakosság: A lakosság arab, szingaléz, maláj származású keverék. Még mintegy 200 őslakos él. A szigetek lakossága igen fiatal; 40%-uk 15 év alatti. Az atollok lakottsága nagyon eltérő; kb. a lakosság 1/4-e (70 000 fo) a főszigeten, Malén él.
Hivatalos nyelv: Divehi, de szinte mindenki beszél angolul a turisták által látogatott szigeteken.
Időeltolódás: télen +4 óra, nyáron +3 óra.
Pénznem: maldív rufiyaa, 1 MVR = 100 laari. Nemzetközi hitelkártyák széles körben elfogadottak. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nem korlátozott.
Vízum: vízum szükséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Élelmiszerek és alkoholtartalmú italok bevitele nem engedélyezett. Nem hozható ki teknőspáncél és korall. Az ellenőrzés rendkívül szigorú, a poggyászvizsgálat és a személyi motozás is gyakori. Vámmentesen ki-és bevihető kisebb mennyiségű ajándék és 200 szál cigaretta.
Kilépési illeték: 10 USD fizetendő.
Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas, palackozott víz fogyasztása javasolt. A klíma miatt napi 3-4 liter folyadék elfogyasztása ajánlott. Zöld salátát, hámozatlan gyümölcsöt a szállodákon kívül ne fogyasszanak.
Időjárás: Az év két monszunos időszakra osztható fel: az északkeleti iruvai decembertől márciusig tart (ezek a legszárazabb hónapok); a csapadékosabb az áprilistól novemberig tartó délnyugati hulhangu, ekkor több vihar és alkalmanként erős szél jellemző. A nappali hőmérséklet egész évben 28°C körül van. A levegő páratartalma valamivel alacsonyabb a száraz évszakban, de általában érezhető a hűsítő tengeri fuvallat
Öltözködés: könnyű pamutruházat ajánlott, kifejezetten nyári ruhatárral. Tilos a nudizmus, a templomlátogatásoknál pedig illő ruházat szükséges. A forró homok és az esetleg előforduló koralldarabkák miatt strandlábbeli (papucs, gumiszandál stb.) viselete ajánlott, elsősorban gyermekeknek. Étkezés: A legfőbb maldív étel a hal és a rizs, amelyet különleges alkalmakkor hússal és csirkével esznek. A nemzeti ételek közé tartozik a sült hal és a halászlé. Alkohol csak a nyaralóövezetekben kapható. A helyi ital a raa, egy édes és ízletes puncs, melyet a pálmafa törzséből csapolnak le. A kókusz mellett kevés gyümölcs és zöldség terem a szigeten, ezért a turisták által elfogyasztott legtöbb nyersanyagot importálják.
Közlekedés: A malé-i nemzetközi repülőtér az egyetlen, ahova közvetlen járatok érkeznek. A szigetek között csak hajóval vagy hidroplánnal lehet közlekedni.
Elektromosság: 220 V, a fürdőszobákban 110 V - szabvány csatlakozóval.
 
Ünnepek, rendezvények: Függetlenség napja (júl. 26.). A legtöbb ünnep alapja az iszlám holdújév, így a dátumok évről évre változnak. A legfontosabb vallási esemény a ramadán (rorda mas), az iszlám böjti hónap. Említésre méltó esemény még a Kuda Id (a ramadán végén az újhold) és a próféta születésnapja, amely Mohamed próféta születésnapjáról emlékezik meg. Sportolási lehetőségek: A Maldív-szigetek fő vonzereje a könnyűbúvárkodás lehetősége, az ideérkező turisták több mint 6O %-a legalább egyszer kipróbálja. Százával találunk itt szebbnél szebb búvárkodásra alkalmas helyet, melyek többsége a szállodákból könnyen elérhető. Majdnem minden szállodában van búváriskola.
A szörfözés is egyre népszerűbb, szörfszafarikat tartanak a kijjebb fekvő zátonyokhoz. A veszélyek elkerülése érdekében célszerű ez ügyben tapasztalt, szakosodott cégekhez fordulni ajánlatokért.
Rengeteg lehetőség van továbbá vitorlázásra, vizisíelésre, jetskizésre és víz fölötti ejtőernyőzésre.
A horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek, bár a helyi szabályozások értelmében nem szabad megtartani a zsákmányt
Főbb látnivalók:
Malé
Az ország kicsi, csendes, ritkán lakott, tiszta, nem túl látványos, de annál különlegesebb fővárosa. Mecsetek, piacok, kis utcák sora és sajátos báj jellemzi a várost.
Malé szigete kb. 2 km hosszú és 1 km széles, hivatalosan kb. 65 000-n lakják, de a külföldi vendégmunkásokkal és a turistákkal együtt kb. 100 000-n élnek a szigeten.
A Nemzeti Múzeum a szultán tárgyainak és különböző régészeti leleteknek ad otthont. A múzeum mellett található a Szultán Park és a Nagypéntek Mecset. Összesen több mint 20 mecset van Maléban, a legrégebbi a Hukuru Miski, amely gyönyörű kőfaragásairól híres. A Singapore bazárban minőségi kézműves alkotásokat, maldív és importált ajándéktárgyakat, tengeri- és horgászfelszereléseket lehet vásárolni. A kis teaházakban a helyi férfiak falatozgatnak, dohányoznak és beszélgetnek.
Seenu (Addu-korallzátony)
Az ország második legfontosabb városa, talán ez hely a legalkalmasabbak arra, hogy hagyományos kis maldív közösségeket látogassunk meg.
Addu modern történelmére a legnagyobb hatással az itt kialakított brit bázisok voltak (az első a II. világháború alatt Gan-szigetén).
Nyaralóövezetek, szállodák
A legtöbb szállodaközpont a három, fővároshoz közeli kör alakú zátony valamelyikén van: észak-Malé-zátony, dél-Malé-zátony és Ari-zátony. Az összes nyaralóövezeti szálloda gyönyörű, fehér homokos stranddal, pálmafákkal és búvárkodási lehetőséggel. Látszólagos hasonlóságuk ellenére azonban komforfokozatukat illetően jelentősen különbözhetnek egymástól. A szállás és az étkezés színvonala nagyrészt az ár függvénye. Találunk modernebb jellegű hoteleket is, míg mások inkább rusztikus stílusúak.
 
5
 

Üzenetek

Ünnepi nyitvatartás:

December 29.-én 10.00-16.00

December 30.-án 10.00-16.00

December 31.-január 04.: ZÁRVA
>>>


KÖSSÖN UTAZÁSI

BIZTOSÍTÁST

ONLINE!

 

 


WORLD TOURS
UTAZÁSI IRODA

1113 Budapest
Villányi út 52.

Tel:+36-1-279-0075

+36-70-334-1133 (10:00-17:00)

E-mail:
worldtours@
worldtours.hu

Nyitvatartás: Hétfőtől - péntekig 10:00-17:00Árajánlatért kérjük
keresse e-mailben
vagy telefonon
Irodánkat!

 

 

 

 

  


Akciók - Partnereink - Rólunk - Foglalási útmutató - Linkcenter - Médiaajánlat - Hírlevél - Országleírások - Játék
2004 © Copyright Interfocus Kft.      Email: info@interfocus.hu      Programozás, design és hosting: Ensim.hu